Jesenice obnoví park Na Babě

Osazovací plán
 

Město se rozhodlo pro obnovu parku Na Babě, protože současný stav neodpovídá potřebám obyvatel města. Chystá se zatravnění, výsadba záhonů a herní prvky pro děti.

 „Celá plocha musí být plošně upravena a chemicky odplevelena, neb je zde suchý travní porost a terénní nerovnosti po odtěžení pařezů,“ říká Simona Šmelhausová, radní  města Jesenice a  předsedkyně Komise pro životní prostředí.

Pro děti budou instalovány herní prvky, sestava pro děti ve věku od 6 do 15 let se skluzavkou a lezeckou stěnou či sítí, větší pružinové houpadlo pro děti ve věku od 3 do 10 let.  Dopadové zóny pak budou vysypány kačírkem o průměru 4-8mm. Po instalaci bude proběhne revizní kontrola.

„Část parku nad silnicí bude oplocena dřevěným oplocením a k ploše s herními prvky bude vytvořena mlatová cesta a odpočinková plocha s ocelovou obrubou,“ doplňuje Sylvie Marková, zastupitelka města Jesenice a členka Komise pro životní prostředí.

V parku nebudou chybět záhony připravené dle osazovacího plánu. Kvůli poloze ve svahu budou zpevněny kokosovými rohožemi. Na celkové ploše pak bude obnoven trávník. Proběhne jeho chemické odplevelení, plošná úprava, výměna substrátu, založení trávníku výsevem na široko, uválcování, pohnojení a zálivka. 

„Konečně vytvoříme pro občany místo, kam budou rádi chodit a relaxovat. Každá část města by měla mít svůj prostor pro setkávání a sportovní vyžití dětí a jejich rodičů,“ říká starostka města Radka Vladyková.