Policie pátrá po útočnících z autobusu 332

Autobus linky 332
 

V sobotu 17. října došlo v zastávce Kamenný Přívoz k napadení řidiče dvojicí skinheadů a jednou ženou. Policie hledá svědky této události.

Autobusu linky 332 jel od Prosečnice na Jílové u Prahy. K incidentu došlo v Kamenném Přívozu krátce před 18 hodinou. "Po řidičově upozornění, aby nasadili svým psům náhubky a nenechali je volně pobíhat po autobusu, počal jej muž z dvojice slovně urážet vulgárními výrazy a následně ho i fyzicky napadl, poté co se je snažil sedmatřicetiletý řidič vykázat z autobusu. Žena se aktivně do fyzického napadání řidiče zapojila a následně měla navíc poškodit spodní část skleněné výplně a tlakový mechanismus otevírání předních dveří," sdělil policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Popis útočníků: Jednalo se o česky hovořícího holohlavého muže ve věku kolem 30 let, zavalitější 175 až 180 cm vysoké postavy, oblečeného do černé bundy „bomber“, maskáčových kalhot a česky hovořící ženu, rovněž ve věku 30 let, hubené 165 cm vysoké postavy, červeně obarvenými vlasy, střiženými na mikádo, oblečené do flekovaných elastických kalhot, světlé bundy a obuté do vyšších šněrovacích bot (Glády), v kombinaci červené a šedé barvy. Dvojici doprovázeli dva psi, krátkých zrzavých srstí, pravděpodobně kříženci středně velkých loveckých plemen.

Cestující mohou podat svědectví

Autobusem v době incidentu cestoval asi padesát osob. Jejich výpovědi mohou objasnit okolnosti události. Policisté se proto obracejí na veřejnost, aby se svědci přihlásili na služebně v Jílovém u Prahy nebo telefonicky na čísle 602 306 919, případně na lince 158.