O módní týdny nás nepřipraví ani pandemie. Proběhnou ale až v září a společně

Takto prezentují módu v Londýně. Těšit se mohou i milovníci módy v Česku
 

Módní týdny jsou každoročně velkým svátkem, na který se sjíždějí lidé nejen z naší republiky. Letos konání toho jarního v původně plánovaném termínu zhatil - jako vše ostatní - koronavirus. Organizátoři se ale nevzdávají. Jednotlivé akce sloučí do jediného zářijového týdne.

Pořadatelé pražského týdne módy Mercedes-Benz Prague Fashion Week se rozhodli vzhledem k panujícím bezpečnostním opatřením sloučit jarní a podzimní termín letošních akcí. Měl by se tedy uskutečnit jen jeden fashion week v termínu od 4. do 11. září.

Návrháři si mohou vybrat

Každá edice módního týdne prezentuje vždy modely na nadcházející období. V září si budou moci návrháři vybrat, zda představí kolekci na jaro a léto 2021, nebo představí i modely pro nadcházející podzim a zimu, které se měly původně prezentovat letos v březnu.

Počátkem března se pořadatelé rozhodli pražský fashion week posunout na květen, nyní se ale rozhodli spojit jarní edici módní akce s tou podzimní.

Proběhne v klášteře svatého Gabriela

„Rozhodnutí, s jakou kolekcí se chtějí na zářijové edici návrháři prezentovat, necháváme tentokrát zcela na jejich uvážení. Chceme lokální návrháře, jejich tvorbu a módní průmysl maximálně podpořit. Naším cílem je zachovat původní skladbu programu a tu doplnit i o další nové prezentace," uvedl ředitel Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku Lukáš Loskot. Akce se uskuteční v původně plánovaném areálu kláštera sv. Gabriela na Smíchově. Kompletní program bude zveřejněn na webových stránkách akce nejpozději do konce června 2020.

Prodej vstupenek na zářijovou edici bude spuštěn v červnu 2020. Peníze za vstupenky zakoupené v předprodeji v rámci březnové edice se budou vracet.

Měl přijet i vzácný host

Jarního týdne módy se měl zúčastnit i slavný návrhář obuvi Christian Louboutin, který měl uvést premiéru dokumentárního filmu o své tvorbě. Projekce měla být 19. března na závěr fashion weeku, dokument ale odvysílá i Česká televize, která ho natočila ve spolupráci s německo-francouzskou televizí ARTE.

KAM DÁL: Nechme se pozvat na královskou hostinu. Byla překvapivě moderní.

Klíčová slova: