Postřižínští čelí černým skládkám

Ilustrační obrázek
 

V obci Postřižín například někdo zasypal odvodňovací příkop jílovitou zeminou, a tím ho vyřadil z provozu. To není vše.

Hledá se svědek

"Po chvilce klidu se nám někdo snaží zase černě skládkovat své přebytky. Tento doveda sice vyvezl POUZE svou jílovitou zeminu - to by nebylo nejhorší - horší je, že s ní zasypal odvodňovací příkop a tím jej vyřadil z provozu," je napsáno na facebookové stránce Obce Postřižín.

K události došlo 25. září v podvečerních hodinách. Na přístupové cestě k bývalé skládce, jež se nachází nad Máslovickou ulicí, bylo zaznamenáno tmavé vozidlo zn. Peugeot s nákladním přívěsem.

Černé skládky Postřižínští řeší pravidelně. Tato hromada zeminy vyřadila z provozu odvodňovací příkop.

"Pokud by se našel svědek pohybu tohoto vozidla a mohl poskytnou informace vedoucí ke zjištění pachatele, obec by to uvítala. Je s podivem, že se někteří uchylují k jednání, poškozujícímu naše životní prostředí, i když je známo, že obec s likvidací odpadu pomůže každému, kdo o to požádá," apeluje na případné svědky vedení Postřižína.

 

Černé skládky jsou problémem

Zastupitelka obce Markéta Fálová prozradila, že obec zárodky černých skládek v prostoru bývalé skládky likviduje průběžně. "To je lokalita, kterou si lidé velmi oblíbili," poznamenala. Několik černých skládkařů již bylo odhaleno díky fotopasti. 

"Podobné je to v oblasti Mrchovníku - u dálnice. Tam to bohužel není jak ohlídat. Jediné co se opravdu osvědčilo, je průběžná likvidace. Jakmile bychom nechali hromádku, měli bychom z ní za pár víkendů pěknou hromadu," dodala zastupitelka.