Praha 9 bude hubit potkany, řekneme vám, kde si máte dát pozor na návnady

V Praze se vyskytuje hlavně potkan, krysy mnohem méně
 

Na území Prahy 9 se budou zanedlouho pokládat návnady proti potkanům. Na podzim se hlodavci stahují do domů, takže se s nimi budete moci setkat nejčastěji zde. 

Mírná zima nezlikvidovala také myši

O tom, jak bude hubení potkanů na Praze 9 probíhat, jsme se zeptali pana Zdeňka Parkáně, který zde bude deratizaci provádět. „Návnady se budou pokládat ve venkovních prostorách, které patří magistrátu, který také deratizace platí. „Návnady se budou pokládat ve venkovních prostorách, které patří magistrátu, který také deratizaci platí,“ sdělil nám a dodal: „Bude to tedy tam, kde jsou černé skládky, nebo třeba nory hlodavců.“ Hubit se budou v první řadě potkani, ale také myši, které kvůli mírné zimě přežily ve velkém množství.

 

Existuje protijed

Občané se prý nemusejí bát, návnady se nebudou nikde povalovat: „Dosud jsme neměli jediný problém s tím, že by návnadu spolkl třeba pes, nebo že by skončila v rukách dítěte. Návnady se rozhodně neválejí někde na povrchu,“ uklidňuje pan Parkáň. Navíc,  v případě otravy je možné získat protijed: „Přípravky, které se na hubení používají, musí mít protijed. Proti používaným prostředkům funguje jako protijed Kanavit, neboli vitamin K1,“ dozvěděli jsme se.

 

Boj proti potkanům je navždy

Boj proti potkanům je prý věčný a jejich počet je třeba neustále udržovat: „Potkany vyhubíme někde a jinde se zase objeví ve zvýšeném počtu, proto je třeba jejich množství neustále regulovat,“ sdělil nám pan Parkáň. Pochopitelně, že za výskytem potkanů stojí také nevhodné chování lidí, kteří vyhazují zbytky jídla tam, kde nemají. 

 

Harmonogram deratizace

18. - 25. 9. 

Újezd nad Lesy: Tušická, zářičanská, malešovská, nadějkovská, Staroújezdská, Žišovská,

Čakovice: Dr.marodyho, Cukrovarská, Radbuzská, Vážská, Litavská, Myjavská, Úslavská,

Horní Počernice: Jivanská, Ve Žliči, Komárovská, U jeslí, Třebešovská, Stoliňská, Vršovská, Spojenců, Běchorská, U věže, Mezilesí, Ratibořská

Klíčová slova: