Šéf civilní rozvědky se klepal a koktal. Putin udělal ze zasedání bezpečnostní rady komedii

Putin je zahnaný do kouta a řeší krizi gigantických rozměrů
  |   zpráva

Rozhovor ruského prezidenta a šéfa civilní rozvědky SVR Sergeje Naryškina koluje po sociálních sítích. Někteří lidé ho označují za směšný a přirovnávají ho ke komedii. Vladimir Putin totiž na zasedání bezpečnostní rady nešetřil jízlivými poznámkami.

Tento záznam si na sociální síti Twitter vysloužil tisíce reakcí. Na zasedání, na kterém se jednalo o uznání Doněcké a Luhanské lidové republiky, si totiž ruský prezident dobíral Sergeje Naryškina, který je šéfem civilní rozvědky. Nenechal ho domluvit a "bral ho za slovo".

Naryškinovi se z nervozity začal třást hlas a nakonec začal i koktat, což míru stresu, které v té chvíli očividně čelil, s největší pravděpodobností ještě zvýšilo.

Jak probíhal jejich rozhovor?

Putin: Chcete začít s procesem vyjednávání?
Naryškin: Ne.
Putin: Podporujete uznání? Mluvte na rovinu.
Naryškin: Budu.
Putin: Budete podporovat, nebo podporujete? Mluvte na rovinu!
Naryškin: Podporujuji připojení Doněcké a Luhanské lidové republiky k Ruské federaci.
Putin: O tom jsme nikdy nemluvili, o tom se nebavíme. Bavíme se o uznání. Podporujete uznání nezávislosti?
Naryškin: Ano, podporuji uznání nezávislosti.

Na sociální síti pod videem řada lidí naznačila, že z celého rozhovoru bylo zřejmé, že se Naryškin Putina bojí a s kroky, ke kterým se na zasedání vyjádřil pozitivně, ve skutečnosti nesouhlasí.

Kterých sankcí se bojí?

Na území Donbasu poslal Putin armádu, podle něj se jedná o mírovou misi. Západ však tvrdí, že ruský prezident porušil minské dohody a západní mocnosti pro Rusko chystají sankce.

Putin už dříve na Fóru pro země vyvážející plyn naznačil, že se obává zejména sankcí v oblasti energetiky, jak uvedl web Novinky„Jsme přesvědčeni, že je v zájmu světového společenství zajistit, aby se doprava energie nezměnila v prostředek prosazování politických a ekonomických zájmů jednotlivých hráčů a nebyla doprovázena sankcemi nebo jinými omezeními,” uvedl ruský prezident.

Zdroj: Aktuálně, Novinky

KAM DÁL: Jak se ukrajinské matky chystají na válku? Tygra neuspokojíme tím, že mu do lesa přineseme svíčkovou, říká Alexandr Vondra.

Klíčová slova: