UEFA prý má jasný důkaz o Kúdelově rasistické urážce

Na pravdu si musíme pár týdnů počkat
 

Deset zápasů stopka pro Ondřeje Kúdelu za údajnou rasistickou urážku na adresu Glena Kamary v zápase Slavie na půdě Rangers. A je z toho pomalu mezinárodní incident, do kterého se vložil i Hrad. Kancléř Vratislav Mynář poslal členům Disciplinární komise UEFA vyčítavý dopis. Jenomže se zřejmě plete, oni nejspíš pádný důkaz mají.

Nejen fanoušci Slavie se cítí ukřivděni. Právem? Na první pohled to tak vypadá. Protože nikdo nepředložil důkaz, že Kúdela Kamaru opravdu rasisticky urazil. Tvrdí to hráč Glasgow a jeho parťák, což ale znamená jen málo. Je to tvrzení proti vysvětlení českého stopera, který rasismus kategoricky odmítl. 

Kdyby nebyl důkaz, verdikt je jiný

„UEFA zřejmě má pádný důkaz o vině Ondřeje Kúdely. Jinak by totiž takový verdikt nevynesla,“ řekl pro Radiožurnál bývalý předseda Disciplinární komise ČMFS JUDr. Alexander Károlyi. Podle něj se v případech, kdy není vina jednoznačná, zvýhodňuje obviněný. „Rozhodují podle římského práva.“

Károlyi zároveň doplnil, že UEFA zvolila naprosto běžný postup, když nejprve oznámila verdikt a až poté bude posílat odůvodnění. To může trvat několik týdnů. Až pak se tedy zřejmě dozvíme, co mají šéfové evropského fotbalu v ruce.

Pan Mynář se nechal unést

„Odsuzujete slušného člověka bez jediného důkazu. Znemožňujete sportovci plnit si sen v Evropské lize. To vše jen proto, abyste naplnili zvrácená očekávání úzké skupiny aktivistů a klubu neschopného vítězit na hřišti, o to více však vykřikujícím prázdné a ublížené fráze o rasismu,“ napsal, mimo jiné, kancléř Vratislav Mynář představitelům UEFA.

Jenomže si zřejmě nezjistil, jak tato organizace funguje. Kdy vynáší verdikty, jakým způsobem pak doručuje zdůvodnění a tak dále. Na obranu pana kancléře však budiž zmíněno, že je opravdu věrným fanouškem Slavie. Tak se možná nechal trošku unést.

KAM DÁL: Kdy budou očkovaní lidé do 30 let? Ministr Arenberger v odpovědi ukázal svoji neschopnost a zase strašil veřejnost.