Nacisté byli posedlí kouzly a pořádali hony na čarodějnice. To ale zdaleka není vše

Celá nacistická teorie nadřazené rasy byla založena na doktríně obsahující konspirace
  |   zajímavost

Nacistický režim byl fascinovaný okultismem. Třetí říše nebyla postavena jen na nenávisti a násilí, ale i na kouzlech a obdivu nadpřirozených jevů. Byla na nich založena i celá jejich teorie rasové nadřazenosti. Z jakých kouzel vinili židy?

Říšský vůdce a šéf gestapa Heinrich Himmler byl dokonce posedlý různými rituály spojenými s uctíváním ďábla. To ale asi nikoho nepřekvapí.

Hon na čarodejnice

Nacisté se mimo jiné také zoufale snažili nějakým způsobem dokázat, že čarodějnice skutečně existovaly.

Zároveň chtěli dokázat i to, že důvodem zániku těchto magických bytostí jsou židé. Do této snahy vkládali tak velké úsilí, že pro tento účel dokonce založili celé nové oddělení SS.

Zní to skoro jako nějaká nepovedená tragikomedie, bohužel to ale byla realita.

"Čarodějnické" oddělení SS pátralo po těchto bytostech téměř po celé Evropě, byli totiž přesvědčeni o tom, že čarodějnice jsou čistokrevné Němky a že byly pronásledovány inkvizicí složenou z židů a katolíků.

Němci prý pocházeli z kosmu

Historik Eric Kurlander podrobně vysvětlil tuto podivnou obsesi v knize Hitlerova Monstra: Nadpřirozená historie třetí říše. V tomto díle mimo jiné také nalezneme, proč si nacisté mysleli, že německý národ je nadřazený všem ostatním. Tato teorie totiž nevznikla jen tak, je založená na konspirační teorii o božské spermii.

Tyto poznatky osahuje dokument s názvem World Ice Theory, kterou Hitler zařadil do oficiální nacistické filosofie.

Hitlerovi následovníci věřili, že árijská rasa pochází z vesmíru, a proto je nadřazená všem ostatním. Věřili, že byla stejně jako i Ježíš Kristus stvořena z jakési vesmírné "božské spermie". 

Kyvadlo vs. radar

Mimo čarodějnice, Svaté grály a božské spermie byli nacisté fascinováni také astrologií. Tamní politik Rudolf Hess dokonce ve svých službách zaměstnával svého osobního astrologa, zajistil si tak horoskopy na míru.

Po zatčení Mussoliniho se ho nacisté mimo jiné způsoby pokoušeli najít i pomocí desítek věštců, kouzelníků, astrologů a daších.

Joseph Goebbels také nebyl výjimkou, studoval proroctví francouzského filozofa (dnes již známého proroka) Nostradama. Byl si jistý tím, že jeho předpověď budoucnosti značí porážku Spojeného království.

Nacisté ale zašli ještě dál, při formování bitevní strategie se totiž spoléhali na kyvadlo, kterým zjišťovali polohu nepřátel. Moc platné jim to ale nebylo, Britové totiž používali radar...

Zdroj: The Sun

KAM DÁL: Královna Viktorie byla skoro tak široká, jako byla vysoká. Proč zůstala sama a v depresích?

Klíčová slova: