Jak se lehce zbavit vos: Stačí vám jen obyčejná flaška

Vos se zbavíte pomocí pet lahve, kousku syrového lososa, vody a jaru
  |   zajímavost

Vosy jsou v našich domovech a dokonce i na našich zahradách obávaným a nevítaným hostem. Dokáží totiž zkazit venkovní posezení i grilování s přáteli. Naštěstí ale existuje jeden jednoduchý způsob, jak se jich rychle zbavit.

Muž přišel na dokonalý způsob, jak se zbavit vos. Stačilo jen chytře využít obyčejnou pet lahev a bylo po problému. Výrobu jednoduché pasti pečlivě zdokumentoval a video sdílel na svém profilu na sociální síti, kde se stalo hitem.

Příspěvek vidělo přes 2 miliony sledujících, kteří si ho nemohli vynachválit. Mladík navíc prozradil, že mimo to, jak je tato past nenáročná, je navíc také bezpečné ji použít v blízkosti dětí a navíc nezabíjí prospěšné včely. Podle fanoušků jde zkrátka o geniální vynález.

Muž nejdříve ve spodní části pet lahve vyřízl malé okénko a hned poté si připravil návnadu, která bude lákat vosy do pasti. Na videu vylo vidět, jak na provázek přivázal kus syrového lososa, který poté vložil do lahve a přivázal ho tak, aby visel těsně nad vyříznutým otvorem.

Nakonec past naplnil vodou, která sahala těsně pod otvor v lahvi, přidal do ní několik kapek jaru a past byla připravená. Na videu dokonce zachytil i působivý výsledek, muž do lahve nachytal nejméně tucet vos.

Někteří sledující ale vynálezem příliš nadšení nebyli. „Ne! Vosy mají v našem ekosystému také svou roli,“ protestoval jeden fanoušek proti zabíjení vos.

„Vosy nám pomáhají zbavit se hned několika druhů hmyzu, bez nich hrozí jeho přemnožení,“ vyroval další.

 

@realalaska #alaska KILL WASPS, NOT BEES. Pet, kid and bee safe wasp trap. Like it, build it! #wasps ♬ Party Till We Die - Timmy Trumpet,Andrew W.K.,MAKJ

 

 

Zdroj: TikTok/@realalaska

KAM DÁL: Máte v lednici staré mrkve? Ještě je nevyhazujte.

Klíčová slova: