Máte v lednici staré mrkve? Ještě je nevyhazujte

Staré mrkve, které vám leží v lednici, ještě můžete zachránit. Stačí vám jen sklenice s vodou
  |   zajímavost

Žena sdílela trik na to, jak ušetřit. Známe to asi všichni. Nakoupíme si spoustu zeleniny, kterou ale nakonec nestíháme zpracovat včas, a tak nakonec letí do koše. To je ale chyba. Dokonce i staré a gumové mrkve lze lehce zachránit.

Lottie Dalziel si všimla toho, že velké množství lidí vyhazuje mrkve, které jsou ještě naprosto v pořádku, a rozhodla se, že to tak nenechá. Na svém profilu na sociální síti sdílela tip na to, jak gumové mrkve rychle oživit.

Stačí vám pouze sklenice vody a pět minut času. Žena totiž ve videu vysvětlila, že mrkve, které vypadají seschle a lze je lehce ohnout, jsou ještě naprosto v pořádku, jen jsou po dlouhém pobytu v lednici dehydratované. Stačí jim tedy jen dodat trochu vody a za pár minut budou jako nové.

Video se stalo hitem sociální sítě a vidělo ho přes milion lidí.

„Máte v lednici nějaké staré a gumové mrkve? Nemusíte je hned vyhazovat, nejspíše jen potřebují vodu,“ vysvětlila Lottie.

Následně v příspěvku celý proces demonstrovala. Nejprve je nutné si připravit sklenici, naplnit ji vodou a poté do sklenice s vodou vložit staré mrkve. Nakonec už jen stačí několik minut počkat a vaše zelenina bude vypadat, jako byste ji právě koupili na farmářském trhu.

„Dejte je na několik minut do vody, opravdu to funguje. Budou jako nové!“ pokračovala Lottie.

Je ale potřeba dát si pozor, jestli jste mrkve v lednici nezapomněli až příliš dlouho, v takovém případě by na nich totiž mohla být i plíseň a zachránit by se již rozhodně nedaly. Pokud si nejste jisti, jestli je na mrkvi plíseň nebo je jen dehydratovaná, je lepší ji vyhodit. Plíseň totiž může mít negativní vliv na naše zdraví, je proto lepší takový stav neriskovat.

 

@lottiedalziel This is a game changer  #didyouknow #homehack #foodwaste #carrot #todayilearned #ecofriendly #learnontiktok #budget #hack #foodie ♬ original sound - Lottie Dalziel

 

 

Zdroj: TikTok/@lottiedalziel

KAM DÁL: Nekupujte si předem namletou kávu, varoval lékař.

Klíčová slova: