Jak vyčistit pračku snadno, rychle a za pár korun? Je to překvapivě snadné

K tomu, aby vaše pračka byla opět jako nová, vám stačí obyčejný ocet
 

Myslíte si, že čistit pračku není potřeba? Omyl! Stejně jako u dřezu a sprchy, tak i u tohoto spotřebiče je nutné pravidelně odstraňovat nečistoty. Pokud se chcete ujistit, že vaše oblečení bude po vyprání vždy zářivě čisté, máme pro vás skvělý tip. Potřebujete k tomu jen jeden produkt, který stojí pár korun a navíc ho nejspíš už máte v kuchyni.

Mnoho lidí si myslí, že se pračka zbavuje nečistot spolu s praním, ale tak to rozhodně není. Víme, jak ji vyčistit lehce a hlavně také levně.

Tento neškodný přírodní produkt má v oblasti úklidu opravdu široké pole působnosti. Lze zkrátka použít téměř na cokoliv, dokonce ani čištění pračky není výjimkou. Řeč je o octu. Nejen, že pračku pořádně nablýská, ale zároveň také vydezinfikuje.

Zajistíte tak zároveň i dokonalé vyprání vašeho oblečení. Pokud vám čerstvě vyprané prádlo podivně zapáchá, na vině je s největší pravděpodobností právě zanedbání čištění pračky.

Jak na to?

Opravdu nepotřebujete žádný speciální čistič, za který byste utratili stovky korun, bohatě vám stačí obyčejný ocet, který lze pořídit už za cenu kolem 10 Kč.

Použitím octa se navíc nevystavujete žádným chemikáliím, které mohou obsahovat běžné čisticí prostředky.

  1. Nejdříve nalijte ocet do lahve s rozprašovačem a nastříkejte ho na těsnění u dvířek pračky. Starým kartáčkem ho poté do gumy pořádně zapracujte a snažte se s ním odstranit veškerý nahromaděný prací prášek, usazenou špínu a další nečistoty ze záhybů.
  2. Následně vyndejte všechny části pračky, které lze oddělit, tedy dávkovače na prací prášek a aviváž, a nechte je odmočit.
  3. Dále pračku zapněte naprázdno na prací cyklus, na který byste běžně zapínali velkou dávku prádla, a navolte nejvyšší možnou teplotu. Ještě před tím, než zmáčknete start, nalijte do pračky dva hrníčky octa.
  4. Pokud chcete, aby vaše pračka přímo zářila čistotou, cyklus zopakujte s půlkou hrníčku jedlé sody.
  5. Posledním krokem je nasprejovat ocet na dvířka a horní část pračky a vše pečlivě setřít.

Vaše pračka bude jako nová, a to s minimální námahou a levně.

Zdroj: The Kitchn

KAM DÁL: Nejlepší diety pro ženy přes padesát. Jak se podle vědců jednoduše zbavit přebytečných kil?

Klíčová slova: