Jak zatočit s plevelem levně a bez chemikálií

Na pampelišky je ideální použít směs octa a jaru na nádobí
  |   zajímavost

Plevel je noční můrou každého zahrádkáře. Dokonce i v momentě, kdy se vám podaří se ho zbavit, je tu totiž šance, že naroste zpět. Řada lidí se tak uchyluje k chemickým postřikům. Ty se ale mohou pořádně prodražit a ohrozit vaše domácí mazlíčky.

Naštěstí existují i mnohem šetrnější, ale stejně účinné způsoby, jak se zbavit dokonce i toho nejodolnějšího plevele. K většině těchto domácích tipů a triků vám navíc budou stačit levné ingredience, které už nejspíše máte doma.

Ocet a jar

Ocet je skvělým pomocníkem nejen při úklidu, ale i na zahradě. Tento způsob zbavení se plevele je ideální zejména, pokud máte potíž s pampeliškami a trávou rostoucí mezi venkovními dlaždicemi.

Stačí jen smíchat vinný ocet s trochou jaru, přemístit směs do lahve se sprejovým uzávěrem a plevel s ní postříkat.

Citron

Kyselina citronová, kterou citron obsahuje, je jedním z nejúčinnějších zabijáků plevele. Ideální je vymačkat citronovou šťávu přímo na rostliny, kterých se chcete zbavit.

Noviny

Pokud máte doma staré noviny, rozhodně je nevyhazujte. Můžete je totiž využít na zahrádce k zahubení plevele.

Stačí jen přikrýt místa, kde plevel roste, novinami a trochou mulče a máte po problému. Vrstva papíru a mulčovací materiál zabrání dopadu slunečních paprsků na plevel a ten tak rychle uhyne.

Vroucí voda

Jednou z možností, jak se zbavit nechtěných rostlinek na vašem záhonu, je i vroucí voda. Nic jiného k tomu nepotřebujete. Stačí jen ohřát dostatek vody v rychlovarné konvici a v momentě, kdy začne bublat, s ní plevel zalít.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Avokádo: Jak zajistit, aby nezhnědlo a déle vydrželo.

Klíčová slova: