Nevylévejte vodu po vaření: Na zahradě je k nezaplacení

Skvělou zálivkou je i voda, která vám zbyde po vaření těstovin. Nesmí ale obsahovat sůl
  |   zajímavost

Řada z nás vodu, ve které jsme uvařili zeleninu nebo jiné potraviny, zkrátka jen vylije do dřezu. To je ale obrovská škoda. Při vaření se totiž do vody uvolňují živiny z potravy, kterou si připravujeme, a jedná se tak o tekutou (slabší) verzi kompostu.

Zalévání rostlin s vodou na vaření jim může dodat živiny, které nutně potřebují k růstu. Dokonce nám to může pomoci i se zlepšením celkového vzhledu rostlin, které nám tak na zahradě či doma v bytě udělají ještě parádu.

Tento druh zálivky má totiž údajně za následek celou řadu změn, které se následně projeví na vzhledu rostlin, patří mezi ně mimo jiné i lesklé listy. Tyto rozdíly můžete pozorovat zejména u pokojovek nebo venkovních rostlin, které před zalitím vodou na vaření vypadaly trochu "bez života".

Výše zmíněné změny ale nemusí být patrné již po prvním zalití. V momentě, kdy u vašich rostlin po prvním pokusu nezpozorujete nic nového, tedy není důvod k panice. Pokud budete rostliny zalévat s vodou na vaření pravidelně, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

Na zálivku zahrádek, ale i pokojovek můžete využít vodu, ve které jste vařili zeleninu, brambory, těstoviny, ale i vajíčka.

Jak na zahrádce využít lógr najdete zde.

Voda, která vám zbyde po uvaření zeleniny, jim dodá potřebné živiny; a dokonce i voda plná škrobu, která nám v kuchyni zbývá po uvaření brambor či těstovin, je skvělou volbou.

Je ale nutné se ujistit, že voda na vaření, kterou použijete jako zálivku, není osolená, ta by totiž rostlinám mohla uškodit. Dále je také nutné se přesvědčit, že předtím, než ji nalijete ke stonku rostlin, stihla vychladnout na pokojovou teplotu.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Jak zajistit, aby vám zahrada znovu rozkvetla.