Odklízení sněhu bez námahy: Využijte hrablo, frézu i posyp

Odklízení sněhu si můžete usnadnit hned několika různými způsoby
  |   zajímavost

Odklízení sněhu může v zimě připomínat nekonečný příběh. Sotva důkladně odklidíte příjezdovou cestu, začne znovu sněžit a za pár hodin se můžete opět pustit do práce. I přesto, že zimy již nejsou na sníh bohaté tak jako dříve, může se vám hodit několik praktických rad pro pohodlné odklízení sněhu skoro bez námahy.

Vyřešte odklízení sněhu jednoduše, rychle a efektivně díky následujícím praktickým radám. Až příště znovu uvidíte sněžení, už nebudete cítit pocity nechuti a odporu k namáhavé práci, protože budete znát způsoby, jak si tuhle typicky zimní práci usnadnit.

Ošetřete si lopatu na sníh obyčejným olejem

Při ručním odklízení sněhu se může stát, že se nepříjemně lepí na lopatu, což zpomaluje váš pohyb a dělá celou práci ještě o něco komplikovanější a namáhavější. Pomoci přitom může obyčejný a velmi jednoduchý způsob. Na povrch lopaty na sníh jednoduše nastříkejte trochu kuchyňského oleje. A když si nechcete kupovat speciální hrablo na sníh, může výborně posloužit i obyčejná lopata, kterou vybavíte speciálním nástavcem pro snadné držení při odhazování sněhu.

Nezapomínejte na posyp

Posyp s pomocí štěrku, písku nebo i trochy technické soli může pomoci především s menší vrstvou sněhu. Pokud zvolíte tuto variantu, nemusíte během zimy bez silného sněžení ani sáhnout na lopatu. Na druhou stranu je však nevýhodou následné odklízení zbylého posypu ve chvíli, kdy sníh roztaje. Aplikaci obyčejného písku či štěrku volte také ve chvílích, kdy hrozí námraza a vznikají hladké uklouzané plochy.

Zakryjte auto nebo problematické místo plachtou

V našich podmínkách kromě horských oblastí většinou nenasněží velké množství sněhu najednou. Pro očištění drobnějšího poprašku můžete vyzkoušet metodu s využitím plachty. Pod tu můžete schovat například auto nebo problematický kus příjezdové cesty. Až skončí sněžení, stačí plachtu jednoduše odkrýt a nemusíte nic zvlášť uklízet.

Praktická sněhová fréza

Hlavně v oblastech, kde je sněžení skoro na denní bázi, během zimy velmi oceníte praktickou sněhovou frézu. V rámci chytrého odklízení sněhu začněte vždy uprostřed příjezdové cesty a postupně pokračujte k jednomu okraji a následně znovu začněte od prostředku směrem k druhé části.

Na lehký poprašek pomůže foukač na listí

Pro odstranění jemného nadýchaného sněhu můžete využít foukač na listí. Po jeho podzimním použití ho tak ještě neschovávejte, protože může pomoci s elegantním a velmi rychlém odstranění sněhu z příjezdové cesty a okolí domu.

Zdroj: www.familyhandyman.comwww.bobvila.com

KAM DÁL: Jak správně pečovat o orchideje: Pokvetou vám celé roky.