Seriál Osada neurazí, ale ani neoslní. Je v něm alespoň něco, co stojí za zhlédnutí?

Martin Myšička si v seriálu zahrál neschopného ajťáka Davida Srovnala
 

Nový seriál Osada se zabývá českým fenoménem chataření. Nic nového pod sluncem. Nebo snad ano? Diváci mají na obrazovkách České televize možnost vidět například Ivanu Chýlkovou, Martina Myšičku nebo Pavla Nového. Kvalitní pozvánka? První ohlasy bohužel příliš nechválí.

Seriál vypráví o komplikovaných vztazích v chatařské oblasti Záhoří. Celý příběh čerpá z toho, že se na chatě často potkají naprosto odlišní lidé, kteří by si k sobě jinak nejspíš cestu nenašli.

Seriálovými chataři jsou tak třeba milionář, který se snaží skrýt fakt, že je bohatý, aby mu ostatní nezáviděli, spisovatelka lechtivých románů a ajťák, který je naprosto nepoužitelný.

Do té samé oblasti si jezdili odpočinout už jejich prarodiče a všichni chataři tak zkrátka jen pokračují v dlouholeté tradici. Každý z nich má zcela odlišné názory na politiku i na život, ale přece jen mají jedno společné,všichni milují pohodu a klid.

Ačkoliv zní seriál velmi slibně, moc pozitivních ohlasů nenasbíral. Např. na CSFD získal pouhých 47 %.

Je to zkrátka takové klasické české dílo plné situací jako vystřižených z Pata a Mata. Místy sice pobaví povedenými hláškami, ale pointami rozhodně nijak nepřekvapí.

Je to zkrátka taková ideální oddychovka, která nenadchne, ale ani neurazí, jak napovídá i motto celého seriálu: „Česká pohoda je víc než náboženství.“

Zdroj: Česká televize

KAM DÁL: Jaké jsou nejlepší filmy o teroristických útocích z 11. září, které otřásly celým světem?