Dana Morávková slaví 50: V Ordinaci si prošla domácím násilím, jak to má v reálném životě?

Herečka má prý soutěživost v krvi. Jako malá se totiž věnovala krasobruslení na vrcholové úrovni
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Televizní role si vybírá podle jednoduchého pravidla: čím těžší, tím lepší. To ale není to jediné, na co se tohle pravidlo vztahuje. Od výzev totiž nedává Dana Morávková ruce pryč ani v osobním životě. Soutěživost má prý v sobě. Hvězda seriálu Ordinace v růžové zahradě oslaví 29. července 50. narozeniny. 

Postava Dany Morávkové v "Růžovce" to neměla vůbec lehké. Zdena Suchá si prošla domácím násilím a poté se jí v seriálu ztratilo dítě. Danu to ale taková role prý vůbec neobtěžuje, právě naopak. Složitější role přímo vyhledává.

Čím těžší, tím lepší

V reálném životě si takovou situaci se svým mírumilovným manželem Petrem Maláskem neumí ani představit, přesto ale roli ztvárnila dokonale. Výzev jakéhokoli typu se zkrátka nebojí. Dokonce ani když jde o fyzickou aktivitu nebo o vaření.

I přes to, že jí to, jak tvrdí, u plotny příliš nejde, tak se nevzdává, zásadně jídlo neobjednává. Je to pro ni taková další výzva. Navíc má prý doma skvělé strávníky.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dana Morávková (@danamoravkovaofficial)

A její věk? S tím si starosti rozhodně nedělá. V 50 letech se podruhé chystá na Pochod Praha-Prčice. 

Soutěživost má v krvi

Morávková je soutěživá žena. Jako malá se totiž věnovala krasobruslení na vrcholové úrovni. „Vrcholový sportovec musí být soutěživý, tam jsi buď první, nebo jako druhý už nikoho nezajímáš,“ řekla Dana s tím, že to v člověku zůstane celý život.

Na čas strávený krasobruslením si dokonce nedávno zavzpomínala při nacvičování muzikálu na ledě Popelka. Krasobruslení ale prý není jako jízda na kole. Některé skoky a piruety už herečka raději nezkoušela, to už by byl podle jejích slov hazard se životem.

Jinak má ale pro strach uděláno. Minulý rok se dokonce vrhla na roli modelky a nafotila charitativní kalendář s názvem Splň si svůj sen. Výtěžek z kalendáře šel na pomoc dětskému domovu v Příbrami.

Zdroj: Český rozhlas

KAM DÁL: Grace Kellyová, Audrey Hepburnová, Elizabeth Taylorová a další: Jaké herečky 20. století jsou nejkrásnější?