David Copperfield: Nad kterými jeho triky stále zůstává rozum stát?

David Copperfield roku 1982 založil Project Magic, pomocí kterého pomáhá handicapovaným dětem
 

Nechal zmizet jednu z největších staveb v Americe a navzdory všem přírodním zákonům se i párkrát proletěl. To ale není všechno! Každý z jeho triků nechal diváky v úžasu a s otevřenými ústy. Věnuje se ale i svému revolučnímu projektu, kterým pomocí magie pomáhá tam, kde by to nikdo nečekal.

Legendární kouzelník David Copperfield, vlastním jménem David Seth Kotkin, je asi nejznámějším mágem na světě.

Dnes sice každoročně předvádí stovky show a za svůj život vystupoval již před nespočtem diváků. Ale jako dítě byl velice stydlivý a samotářský. To mu ale nezabránilo se věnovat magii naplno.

Poprvé se svými magickými triky vystoupil ve 12 letech, ale první karetní kouzlo se naučil už v sedmi letech. Zájem o tyto triky v něm probudil jeho dědeček, který ho jeho první kouzlo naučil.

 V 16 letech už přednášel o kouzelnickém umění na univerzitě v New Yorku.

Šokoval miliony

Za svůj život předvedl spoustu šokujících a nezapomenutelných triků. Z některých z nich ale přímo zůstával rozum stát.

Navzdory gravitaci se vznášel nad Grand Canyonem, přímo před očima lidí žijících v New Yorku a před desítkami milionů televizních diváků nechal zmizet tamní 93 metrů vysokou Sochu svobody.

V tomto typu triku našel značné zalíbení, dále totiž mimo jiné dokázal také nechat zmizet celé letadlo, opět naživo a za přítomnosti diváků; a dokonce i slavný vlak Orient Express, který váží několik desítek tun.

V oblibě měl ale také úniková kouzla, jedněmi z těch nejznámějších je např. útěk z nedobytného vězení Alcatraz, odkud se nepodařilo utéct ani těm nejmotivovanějším kriminálníkům. Dále také vyvázl živý poté, co skočil do Niagárských vodopádů, které měří neuvěřitelných 51 metrů.

Největší úspěch

Jeho největším úspěchem, podle samotného Copperfielda, ale zůstává Project Magic, pomocí kterého pomáhá tělesně handicapovaným dětem. Tento projekt používá magii jako terapeutickou metodu, pomocí které je možné pomoci lidem s fyzickými, psychologickými ale i sociálními problémy.

Tuto iniciativu založil poté, co mu napsal fanoušek, o kterém si kvůli stylu jeho písma myslel, že je na základní škole. Bylo mu ale 20 let. Tento mladý muž byl totiž upoután na invalidní vozík a jeho písmo připomínalo písmo školáka, který se učí psát kvůli jeho handicapu.

Copperfield si poté uvědomil, že se díky magii jeho stav zlepšil. Díky praktikování magie měl tento obdivovatel slavného kouzelníka mnohem více schopností, než kdyby se jí nevěnoval, a tak vznikl Project Magic.

Zdroj: Project magic

KAM DÁL: Pochmurný rok 2021: Opustili nás velikáni, bez kterých už český showbyznys zkrátka nebude jako dřív.

Klíčová slova: