Dominik Feri: Od prince české politiky až k hořkému konci

Svými příspěvky na Instagramu si Feri získal davy, jeho politická kariéra i přesto skončila ještě předtím, než dosáhl 25 let
 

Sympaťák s afrem pro jedny, sexuální loudil a možná i násilník pro druhé. Dominik Feri slaví 11. července 25. narozeniny už jako "obyčejný" člověk. Není poslanec ani člen TOP 09, politiku opustil po údajném sexuálním skandálu. Přitom měl zřejmě před sebou hvězdnou kariéru. Z prince české politiky se však doslova ze dne na den stal muž s ošklivým cejchem.

Nadaný gymnazista a muzikant. A také nadějný politik. Dominik Feri v pouhých 18 letech (v listopadu 2014) vstoupil do teplického zastupitelstva. V Teplicích se ale aktivně angažoval již od roku 2012, kdy založil blog "Teplitz-Schönau". Na blogu zveřejňoval především historické fotografie tohoto lázeňského města. Získal tak tisíce fanoušků a podařilo se mu vzbudit větší zájem o historii města.

Stále ještě puberťák

Jako mladý radní si nenechal vykat, ani se nenechal oslovovat "pane radní". Svou politickou cestu započal se slovy:Věřím, že lidé jsou rozumní a chápou kontext toho, že je mi 18 let a mimo působení na radnici jsem stále puberťák.“ Okamžitě tak zapůsobil hlavně na mladší generaci. Bylo to něco nového, konečně měli mladí lidé v politice "někoho z nich". Feriho vnímali jako náramného sympaťáka.

O tři roky později uspěl Feri ve volbách do sněmovny a stal se tak nejmladším poslancem v historii Česka. Největšího úspěchu dosáhl krátce poté se svým instagramovým profilem.

Instagramový profil

Během pandemie začal na sociálních sítích graficky a přehledně informovat o aktuálních nařízeních vlády pod přezdívkou choco_afro. Vládní nařízení týkající se nošení a nenošení roušek, zavírání podniků a přejíždění z města do města byla často velmi nepřehledná.

Feri tomu svými příspěvky v podobě žlutých vykřičníků se zjednodušenými aktuálními pravidly učinil přítrž. Pro mnoho, zejména (ale nejen) mladých, lidí se tak stal jediným zdrojem jasných informací.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dominik Feri (@choco_afro)

Díky své iniciativě se stal čtvrtou nejsledovanější českou osobností na Instagramu. Překonal tak i mnohé celebrity a youtubery. Nejpopulárnějším Čechem zde stále zůstává Petr Čech, na druhém místě "sedí" moderátor Leoš Mareš a třetí je zlínská umělkyně Silvia Mahdal. Čech i Mahdal ale zveřejňují přístěvky výhradně v angličtině, mají tedy i hodně fanoušků ze zahraničí.

Hořký konec

Letos v květnu ale jeho politická kariéra skončila stejně tak rychle, jako začala. Mladý poslanec byl několika dívkami nařčen ze sexuálního násilí. Výpovědi a závažná obvinění mu vykopaly jeho politický hrob.

Politik na svém Instagramu (kde jinde, že?) oznámil, že rezignuje, aby chránil své kolegy. „Rezignuji na mandát poslance a nebudu se účastnit podzimních voleb. Nechci, aby lživé a manipulativní články v médiích poškozovaly mé nejbližší okolí ani mé kolegy.“ Jeho zářná kariéra tak oficiálně dospěla ke svému konci. Alespoň prozatím.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dominik Feri (@choco_afro)

Zdroj: Forbes, Teplický deník

KAM DÁL: Sériový vrah ji unesl od domu za bílého dne. Prožila hrůzy, které si ani neumíme představit.