Eva Burešová

Eva Burešová je česká zpěvačka a herečka. Narodila se 22. července 1993 v Hlučíně. Má syna Nathaniela Adama Salvatore Krásného a Tristana Williama Forejta. V současné době žije s kuchařem Přemkem Forejtem v domě za Prahou.

Oba rodiče jsou hudebníci, Eva sama také studovala zpěv – ze začátku operní u prof. Sylvie Pivovarčíkové. Po malých rolích a pilování zpěvu ve sboru šla na konzervatoř, obor muzikál. Později přestoupila na soukromou mezinárodní konzervatoř, tu ale dle svých slov nedostudovala a dala přednost kariéře.

V roce 2011 zkusila štěstí v soutěži Česko Slovensko má talent, kde se dostala do finále. Na konkurzu předvedla píseň od Beyoncé, o pár let později se nechala slyšet, že už se s tvorbou této umělkyně neztotožňuje. 

Získala role ve významných muzikálech (Jesus Christ Superstar, Cyrano, Dracula), objevila se také v seriálu Gympl s (r)učením omezeným nebo Modrý kód. Účinkovala v soutěži Tvoje tvář má známý hlas, v dalších sériích se také vrátila jako porotkyně. 

Mezi hvězdy ji vynesl seriál Slunečná, kde zazářila po boku Marka Lambory. Pokračovala seriálem ZOO, kde si zahrála rovněž hlavní postavu, sveřepou chůvu

Stránky