Ivana Jirešová: Kvůli Ordinaci se musela naučit mluvit jinak, než byla zvyklá

Mezi největší herecké vzory Ivany Jirešové patří mimo jiné např. Vilma Cibulková
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Ordinace v růžové zahradě je její osudový seriál. Díky roli Lucie Vágnerové ji zná každý fanoušek "Růžovky". Ivana Jirešová slaví dne 15. července své 44. narozeniny, ale málokdo už ví, že kvůli seriálu musela jednu věc totálně změnit.

Herečka pochází z Písku, kam docházela i na základní šloku. Od první třídy chodila na dramatický koužek. K herectví ji prý v mladém věku nadchla jedna z jejích učitelek. Ivana Jirešová později na Pražské konzervatoři vystudovala obor hudebně-dramatický, ale i přes její lásku k hudbě ji herectví zkrátka oslovilo více. Ve čtrnácti letech díky své intenzivní přípravě úspěšně složila přijímací zkoušky na státní konzervatoř.

Herecké vzory

Už v té době měla své herecké vzory. „Už od dětství zbožňuji paní Hlaváčovou a Vilmu Cibulkovou. Viděla jsem je v představení Chuť medu. Tam jsem se do nich zamilovala,“ řekla herečka.

Mezi její nejoblíbenější představení tedy určitě patří existenciální drama Chuť medu. Sama herečka ale nejraději hraje „klasiku“. Nejvíce si zamilovala klasická představení, ve kterých hrála na začátku své herecké kariéry v Liberci. Patřila mezi ně například hra Malá mořská víla.

 

 

Ordinace v růžové zahradě

Od klasických rolí v divadle to byl do seriálu Ordinace v růžové zahradě velký skok. Herečka se musela naučit mluvit pomaleji a celkově trochu ubrat. Role v televizi je podle Jirešové zkrátka pomalejší a více řízená rozumem.

Někdy se záběry opakují a herci si tak musí energii trochu šetřit a nepřehnat to hned na první pokus. „Musela jsem se naučit pomaleji mluvit, byla jsem zkrátka na televizi až moc hektická,“ prozradila herečka.

Zdroj: Český rozhlas

KAM DÁL: Nejkrásnější úsměvy českých celebrit: Má ho Bílá, Borhyová nebo snad Bendová?