Problémy ve StarDance: Pavlovičová si prožila trauma, zasáhnout musel taneční partner

Když byla herečka malá, prožila klinickou smrt a musela se znovu učit mluvit
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   osobnost

Strach a obavy které si nese už ze školních let. Herečce Darje Pavlovičové je teprve jedenadvacet let a už dostala příležitost v nejsledovanější soutěži podzimu, ve StarDance. Otázka je, zda tlak ustojí. Její příprava není ideální. Vyprávět by o tom mohl i její taneční partner Dominik Vodička. Ten se v ní snaží stres co nejvíc potlačit.

Malá i větší školní traumata si neseme leckdy po celý život a překonat je bývá problém. Darja Pavlovičová, nejmladší účastnice StarDance nejen v tomto ročníku, ale dokonce od samého počátku soutěže, se musí při trénincích vyrovnat nejen s novou situací a rolí, ale také se strašákem, kterého si s sebou přinesla a který do značné míry řídí její přípravu na přímé přenosy. Jako jemná, až éterická bytost by měla ty nejlepší předpoklady excelovat ve zvedačkách, při nichž by se její partner ani příliš nenadřel. Pokud se to ale podaří, bude to pro tanečnici představovat velkou dávku odvahy a sebezapření… 

Strach dokáže paralyzovat

Darja Pavlovičová teprve slavila plnoletost, ale její jméno se již objevilo v titulcích jedné z epizod čtyřdílné televizní série Linka. Prozatím největší prostor pak od té doby dostala v seriálech Kukačky, Dobré zprávy a Zločiny Velké Prahy.

Nyní se ale připravuje na svůj velký soutěžní debut, a to hned v tak prestižním programu, jako je právě StarDance. Její jemná, mladá a přirozená dívčí krása jistě bude ozdobou celého ročníku. Jen bude nutné překonat strach, který ji provází i na – prozatím jen zkušebním – parketu. 

Zvedačky jsou problém

„Chceme do choreografie zařadit víc zvedaček, ale je to problém, protože se bojím. Nebojím se výšek, ale bojím se padat. Bojím se, že si hrozně ublížím. To mám zafixované už od školy, kde jsme měli akrobacii a nebyly to nejpříjemnější hodiny, co jsem zažila. Mám z toho prostě strach. Ale Dominik se mě snaží odblokovat a myslím si, že na to jde dobře. Chce to ale čas, kterého zase tolik není,“ přiznala pro Čtidoma Darja Pavlovičová, která se obává, zda se stihne připravit tak, jak bude potřeba.

Času si na to ale vyhradila dost a navíc dostala partnera, se kterým si rozumí. „Sešli jsme se moc dobře, dobře nám to funguje, rozumíme si lidsky i na trénincích, co se tancování týče,“ pochvalovala si a Dominik Vodička přitakával.

Zvládla už ledacos

Mladá tanečnice má za sebou už i pro většinu hereček nepříjemné natáčení intimních scén v seriálu Zločiny Velké Prahy, kde si zahrála Julii, dceru vrchního inspektora Hynka Budíka. (Seriál nyní v repríze běží v České televizi vždy v neděli v hlavním vysílacím čase.) Na tomto natáčení, jak se později ukázalo, byl nejen pro ni, ale i pro jejího partnera, herce Denise Šafaříka, zvláštní požadavek režiséra Jaroslava Brabce, aby si pro větší autentičnost scén neholili podpaží. „Bylo to pro mne nepříjemné, nejsem na to zvyklá. Ale chápu to. Pro některé scény to bylo důležité, hlavně pro ty milostné,“ uvedla herečka před časem. Jestliže tedy překonala tyto nepříjemnosti, věřme, že se přenese i přes školní trauma, které jí nyní částečně brání v přípravě na StarDance

Věk podle ní není tak velkou výhodou

„Nečekala jsem, že to bude tak náročné, že to bude vyžadovat tolik úsilí. Doufám ale, že budeme diváky bavit, ale nemyslím si, že by v tom hrál zásadní roli právě věk,“ zhodnotila pro Čtidoma nakonec herečka svoje pocity a plány s narážkou na časté zmínky o jejím trochu výjimečném postavení nejmladší účastnice StarDance v historii. Ona sama v tom ostatně nevidí žádnou velkou výhodu. „Mám oproti starším asi hodně energie, ale jinak si nemyslím, že by v tom byl nějaký rozdíl. Já věřím, že diváci budou schopni najít si u každého něco, co je bude bavit, to je nezávislé na věku.“ 

StarDance se na televizních obrazovkách prvně objeví už 14. října a bude své fanoušky provázet celým podzimem až do prosincového finálového kola. 

Zdroj: autorský článek

KAM DÁL: Kyneme, přátelé, máme zaděláno a kyneme, říká o StarDance královský cukrář Josef Maršálek.

Klíčová slova: