Putinova paranoia: Jak se chrání jeden z nejnenáviděnějších lidí na světě? Ochutnavači jsou jen začátek

Putin rozpoutal peklo, které stojí tisíce lidských životů
  |   zajímavost

Ruský prezident Vladimir Putin nenechává své bezpečí náhodě. Není se čemu divit, stal se z něj jeden z nejnenáviděnějších lidí na světě. Mnoho lidí vidí v jeho odstranění jedinou možnost, jak ukončit válku na Ukrajině.

Vladimir Putin, zdá se, myslí na vše. Nevezme si jediné sousto jídla, dokud jeho část jako první nepozře jeho ochutnávač. Za prvé se bojí otravy, ale také naznačuje, že nikomu nevěří. Může to být paranoia, ale klidně také reakce na realitu. Někteří politici už totiž vyzvali ruské občany k tomu, aby se prezidenta nějakým způsobem zbavili.

Jedním z nich byl i senátor ze Spojených států Lindsey Graham, který nabádal Rusy k odstranění Putina, informoval web Daily Star.

Putinova ochranka s sebou údajně nosí speciálně upravené kufříky, které zároveň slouží jako ochranné štíty. Jsou tedy schopné dokonce i zastavit případné kulky mířící prezidentovým směrem. Dále jsou také vybaveni velmi silnými zbraněmi, které jsou schopné prostřelit i pancéře.

Požadavky na členy ochranky

Výběr lidí do tohoto týmu není náhodný, údajně byli mimo jiné vybíráni i na základě jejich fyzické výdrže v extrémních podmínkách.

Všichni členové Putinovy ochranky by také měli být nadměrně zdatní v operační psychologii a nikdo z nich není starší 35 let.

Pokud by se tedy někdo rozhodl na ruského prezidenta spáchat atentát, musel by se dostat přes jeho dokonale vytrénovanou ozbrojenou ochranku. Putin je údajně za každé situace obklopen čtyřmi "vrstvami" ochranné služby.

Čtyři vrstvy ochrany

Ochranka, která patří do první vrstvy, je ta jediná, která je jasně viditelná. Ti chodí v těsné blízkosti prezidenta a mají za úkol odrazit veškeré na něj mířené útoky zblízka, jsou tedy neustále v pozoru, ozbrojení a vybavení neprůstřelnými vestami.

Další vrstva ochranky ruského prezidenta není v jeho těsné blízkosti, ale je součástí davu. Několik členů ochranky se zkrátka při akcích, které prezident navštěvuje, snaží zapadnout do davu lidí, který událost obklopuje, a zneškodnit případné útočníky přímo mezi diváky. Reagují na jakékoliv podezřelé chování.

Další vrstva se také skrývá v davu v přestrojení za diváky, jen o poznání dále. Poslední vrstvou Putinovy ochrany jsou odstřelovači, kteří celou situaci sledují z okolních vyvýšených míst.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Malý chlapec se dostal k ukrajinským hranicím úplně sám. Na ruce měl telefonní číslo.

Klíčová slova: