Lidé na Národní třídě vypískali Babiše. Vzkázal jim, že jsou zoufalci

Andrej Babiš nejprve posnídal v KFC...
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Žádný opojný pocit jistě nezažíval v pátek ráno předseda hnutí ANO na Národní třídě v Praze. K pietnímu místu na Albertově přišel jako jeden z prvních politiků, většina přítomných lidí na něj však začala pískat a pokřikovat různá hesla. Andrej Babiš své odpůrce označil za zaplacné a za zoufalce.

Přesto, že Andrej Babiš nedorazil sám, ale ve skupince se svými kolegy z hnutí Martinem Stropnickým, Karlou Šlechtovou, Robertem Pelikánem, Danem Ťokem a primátorkou Adrianou Krnáčovou, největší kritiku schytal právě on. "Jak to bude s Čapím hnízdem?" křičelo na něj několik přítomných. Další se přidali s povzdechem "jednou komunista, navždy komunista," když naráželi na jeho údajnou spolupráci s StB.

V 19.30 rozezní republiku píšťalky. Pískot si připomene událost, kdy policejní kordon přehradil studentský průvod z Albertova na Národní třídě.

Pravděpodobně budoucí premiér odpůrce označil za zoufalce a lidi, kteří jsou určitě zaplaceni jeho oponenty. Podotkl, že jde samozřejmě znovu o kampaň namířenou proti němu, což pár přihlížejících rozesmálo. To vše řekl jen krátce poté, co hovořil o nároku na projevení svobody slova, což je podle Babiše jedním z výdobytků sametové revoluce. "Své" si vyslechl i předseda SPD Tomio Okamura. Na toho jeho odpůrci křičeli "hanba" a další podobná hesla.

Všichni kromě Zemana

Očekává se, že k pamětní desce k uctění památky událostí ze 17. listopadu v Praze bude po celý den postupně přicházet většina vrcholných politiků, ale i "obyčejných" lidí. Chybět bude určitě prezident republiky Miloš Zeman, pro kterého zřejmě není tento den dostatečně významný nebo má jiné pracovní priority. Podle mluvčího Jiřího Ovčáčka obětem věnuje tichou vzpomínku a nechce tento den využívat pro svou prezidentskou kampaň.

"Komunista Ondráček uctil památku svých kolegů, kteří před 28 lety skončili v rukou ošetřujícího lékaře s puchýři od pendreků," napsal si na Twitter Karel Schwarzenberg.

Slavnostní akce však nejsou naplánované jen v Praze, kde se například v 17. hodin na Václavském náměstí uskuteční Koncert pro budoucnost, ale chystají se zde i další podobné vzpomínky. Události tolik důležité pro dějiny našeho státu si připomínají také například i ve Zlíně, Českých Budějovicích nebo v Olomouci. 

Klíčová slova:
ANO