Bože, vy jste šašci! Dejte nám vnitro. Ne. Fajn, nebudeme jednat. Ok, tak ne

Ano, bude líp, takhle se baví miliardáři
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Fraška, výsměch všem lidem v tomhle státě a obrovská ostuda vedení hnutí ANO i ČSSD. Tak nějak by se dalo shrnout "nové" jednání těchto dvou stran. Pokud se potvrdí informace, které měly uniknout z tábora sociálních demokratů, tak Andrej Babiš opět zablokoval jakoukoli dohodu. Proč? Protože trestní stíhání.

/KOMENTÁŘ/ Takovou partičku klaunů byste jen těžko pohledali. Bohužel ale nejste na cirkusovém představení, ale jste přímými svědky "jednání" o budoucnosti České republiky. Podle informací Práva, které měl "pustit" jeden z členů ČSSD, to vypadá, že vládní pat bude pokračovat. Respektive trestně stíhaný Andrej Babiš si bude s touto zemí dál dělat, co se mu zlíbí. Jasně, jen do té míry, co mu dovolí prezident Miloš Zeman.

Tohle je tak trapné, až se chce brečet

Premiér v demisi měl prý sociálním demokratům nabídnout pět křesel ve vládě. Konkrétně ministerstvo práce a sociálních věcí, obrany, zahraničí, školství a kultury. Požadavek na resort vnitra tak opět nereflektoval. Aby také ano, když si potřebuje držet policejní vyšetřovatele co nejdál od těla kvůli dotačnímu podvodu na Čapí hnízdo. Podle Práva tedy velkoryse nabídl, že vnitro obsadí nezávislým odborníkem. Ovšem má to háček, tohoto "odborníka" má vybrat sám pan velkopodnikatel. K smíchu!

Andrej Babiš si to prostě odmaká. Bude makat tak dlouho, dokud zemi nedovede do totálního marastu. Už takhle svými prohlášeními škodí, kudy chodí. V zahraničí jsme pro smích, když premiér v demisi nejprve podpořil útok koalice v Sýrii a po schůzce se Zemanem ho odsoudil. Co si o nás asi myslí naši partneři? Že jsme totální magoři. Všichni, protože Babiš se nesnesl na zem jako Bůh, ale byl zvolen v demokratických volbách.

Vždy už je dávno dané, kdo bude vládnout

Není se čemu divit, že ČSSD by nebyla z nabízené varianty vůbec nadšená. Je to v podstatě to samé, co bylo straně předloženo během prvních jednání. Tam poslali sociální demokraté ANO k šípku, resp. na Hrad, kde se Babiš dozvěděl, že má vládnout s podporou SPD a KSČM. Což se bude dít stejně. Tak jako tak je tu koalice populistů a extrémistů dávno daná a prověřená. Je touha sociálních demokratů po moci tak obrovská, že se snaží překousnout jakékoli ponížení?

Jak dlouho ještě může tahle šaškárna pokračovat? Lidsky můžeme stokrát chápat premiéra v demisi. O co se snaží, je z jeho strany logické. Chce ochránit sebe a svoji rodinu před trestním stíháním. Tomu rozumí asi každý. Jenomže to nemůže odnášet celá země. Není možné, aby se kvůli jednotlivci, jeho obrovskému egu, potřebě držet moc za pačesy a ovládat všechny kolem sebe, potopilo i deset milionů lidí. 

Jan Farský: Zeman s Babišem se drží pod krkem, vydírají se navzájem. Čtěte zde.