Vláda zralá na Chocholouška, Blatného PES štěká jen za nouzového stavu a je paní Schillerová estébákovou kurvičkou?

Vláda umí překvapit, bohužel většinou negativně
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Protiepidemický systém PES možná štěká, ale neví se proč. Štěká totiž jen za nouzového stavu. A nezakazuje kulturní akce, jen diváky. Třeba ve Francii dostávají umělci za neuskutečněné koncerty od státu část honoráře. Hlavní vládní zbraň v boji s koronavirem je bezzubá a nedomyšlená a řada odborníků PSA kritizuje. Dokonce ani vláda se jím často neřídí, jen si občas "hafne", když se to zrovna hodí. Hlavně, že hraje všemi barvami a je dobře vidět v televizi při tiskových konferencích.  

  • Máme schopnou vládu. Když už si člověk myslí, že nemůže ničím překvapit, vždycky se rychle vytasí s další novinkou, která dává jen malý nebo vůbec žádný smysl. Od pondělí země přejde do čtvrtého stupně systému PES. To znamená uvolňováních některých opatření. Například se prodlouží otevírací doba obchodů nebo zkrátí noční zákaz vycházení. Když pomineme, že počet pozitivních testů je stále 30 procent (méně se testuje, takže je méně nakažených), tak od pondělí také budou povolena divadelní představení, koncerty, cirkusy a tak dále. Ovšem bez diváků! A tak je namístě se ptát, jestli se ve vládě hromadně zhulili nebo si jen z lidí dělají dobrý den. Naneštěstí vláda uvolňuje i obchody se zbraněmi a střelivem. Tohle už fakt nespadá ani do kategorie směšné.
  • I následující dny budou platit pravidla pro vstup do obchodů, tedy jeden člověk na 15 m² s tím rozdílem, že teď už s sebou může mít i jedno dítě do šesti let, který se do tohoto limitu počítat nebude. Záhadou ovšem je, kdo zjistí, že vašemu potomkovi je opravdu šest let a ne sedm? Nikdo nemluvil o tom, že by obchody měly povinnost takové kontroly provádět. Zase je to zřejmě jedna z věcí, které si někdo ušil velmi horkou jehlou a vláda odborníků ji odborně odsouhlasila. Je záhadou, že podobná šílená pravidla procházejí. Ještě, že už si alespoň ke kočárku nemusíte brát nákupní košík a dítě v něm není počítáno jako jedna osoba na oněch 15 m². Jeden si fakt musí klást otázku, jestli tohle někdo vymýšlí hlavou. Doktor Chocholoušek by měl radost.
  • Starosta městské čísti Praha Řeporyje nazval ministryni financí Alenu Schillerovou "estébákovou kurvičkou". Zajímavé na tom je, že hodně lidí řešilo vulgarismy člena ODS. Nikdo už se ale nepozastavoval nad tím, jestli je to pravda nebo ne. V každém případě je třeba říct, že slovo kurvička ještě v 19. století označovalo mladou dívenku a užívalo se vcelku běžně. Dokonce i dnes se s ním zejména u starších lidí můžete setkat. To ovšem nic nemění na tom, že kdyby s tímto vysvětlením přišel šéf ODS Petr Fiala místo toho, aby se obrnil mlčením (pokolikáté už v případě Novotného?), tak by to nějaký smysl mělo. Takto je to jen další úlet Novotného, který se netají svými poslaneckými ambicemi.
  • Když dva píší o stejném tématu, nemusí to vždy stejně vypadat. Důkazem budiž článek na webu iDnes ze svěřenských fondů beneficienta Babiše, který tvrdil, že končící středočeská hejtmanka Pokorná Jermanová přinesla své nástupkyni Petře Peckové kytici. Pravdou je však opak. Starostka Mnichovic na ustavujícím jednání obdarovala pugetem právě Jermanovou a popřála jí hodně štěstí v osobním životě. Ukazovat hnutí ANO a pana velkomožného v co nejlepším světle je zřejmě pro redaktory jeho médií povinností. Jak jinak si vysvětlit, že by se snížili k takové malicherné lži.
  • Parodický účet vystupující pod jménem Karla Schwarzenberga si na Twitteru nenechal ujít příležitost vyjádřit se ke skutečnosti, že se 17. listopadu na Národní třídě sešli i komunisté a další lidí, kteří by v tento den měli být spíše zalezlí ve svých norách. „Z mailu mažu pozvánku na dnešní prestižní besedu o 17. listopadu za účasti premiéra Babiše, Ondráčka, Metnara a Filipa. Moderuje Jiří Ovčáček,“ objevilo se zmíněném účtu. Předseda KSČM Vojtěch Filip se začal durdit a pustil se se svým domnělým politickým sokem do debaty. „Pane kolego, proč ten fake? Je to trapné, mne na žádnou takovou debatu nepozvali.“ V první řadě, pane předsedo komunistů, čestný předseda TOP 09 si opravdu neudělal fejkový profil jen proto, aby vás zlobil. Za druhé se žádná debata nekonala a za třetí tvrdit, že vás ČT nikam nezve, je lež jako věž. 

KAM DÁL: Nouzový stav na věčné časy, kde není testů, není nakažených a další neoprávněná dotace pro Babišovu firmu.

Váš příspěvek pomůže rozvíjet nezávislou žurnalistiku.