Druhou řadu minisérie Iveta schvaloval Artur Štaidl. Kdyby řekl slovo, nešlo by to ven

Artur Štaidl dorazil na premiéru Ivety s přítelkyní. A nešetřil úsměvy!
Zobrazit fotogalerii (4)
  |   zajímavost

Už tento týden se mohou diváci těšit na druhou řadu minisérie Iveta, která pojednává o životě slavné zpěvačky Ivety Bartošové. Ta se rozhodla v dubnu 2014 ukončit svůj život skokem pod vlak. Předcházela tomu bouřlivá léta s bulvárem, závislost na alkoholu i nešťastná ruka při výběru mužů. Právě vzhledem k citlivosti tématu měl jedno z posledních slov ohledně finální podoby druhé řady Ivetin syn Artur.

V roli Ivety Bartošové se mohou diváci těšit opět na Annu Fialovou, Ladislava Štaidla pak ztvární Ondřej Gregor Brzobohatý. V roli Josefa Rychtáře se představí David Prachař. Postava Artura se objeví jen v útlém věku. Právě ten musel druhou sérii schválit, jak se nechala slyšet producentka Maja Hamplová. Důvod to má jediný. Jde o tak citlivé téma v životech mnoha lidí, že si tvůrci dávali hodně velký pozor, jak zpěvačku vykreslí.

Z romantiky do divoké jízdy

V devadesátých letech totiž sice přicházejí vrcholná léta její kariéry, jsou však doprovázena bulvárními aférami. Bartošová byla velkou hvězdou, vyhrávala ankety popularity, její sólová alba se prodávala jako na běžícím páse. „Druhá řada se bude lišit od první jako devadesátky od osmdesátek. S Ivetou prožijeme zvraty, na které by jiní potřebovali tři životy,“ říká producent VOYO Matěj Podzimek. „Tentokrát se z romantického příběhu dostáváme do opravdu divoké jízdy Ivety na vrcholu, který s sebou nese vedle obrovského úspěchu i nový druh ztráty a bolesti.“

„Měla jsem pocit, že na tom, jak její osud dopadl, jsme participovali jako národ všichni. Nebo možná ne všichni, ale velká část z nás. Samozřejmě existují ti, kteří na bulvár neklikali a odběr netvořili. Ale někdy jsme ho asi tvořili všichni. Možná jsem se proto tak trochu cítila spoluúčastna na jejím osudu,“ řekla producentka a castingová režisérka Maja Hamplová o zpěvaččině smutném osudu.

Premiéra v teplákovce

V dalších rolích se představí například Saša Rašilov jako Karel Svoboda, jeho manželku Vendulu si zahrála Karolína Vágnerová. Rudolfa Hrušínského nejml. ztvárnil Oskar Hes. Nebude chybět ani Patricie Pagáčová, Zuzana Onufráková, Daniel Kadlec, Ján Jackuliak nebo Ondřej Ruml jako Karel Gott. U toho diváci už předem oceňují, že je Ondřej Mistrovi podobný přeci jen o něco více než Roman Vojtek, kterého obsadila produkce České televize do seriálu Volha. 

Před pár dny proběhla premiéra druhé série v pražské Lucerně, na které se Artur s přítelkyní ukázal, ačkoliv se jindy médií straní. Podle sociálních sítí by měl studovat psychologii. Vlnu pozdvižení vyvolali influenceři Angie Mangombe a účastník Survivoru Pepa Kůrka, kteří přišli v teplákových soupravách, díly prý ani nedokoukali a přesunuli se na bar.

Zdroj: TV Nova, iDNES.cz, TN.cz

KAM DÁL: Seriál ZOO: Markéta Tomečková je zpátky. Mrchu už nečekejte, teď bude bojovat za dobro.