Scenárista Jedné rodiny se pomátl? Ze střídavé péče je paskvil a může za to Jeřábek

Karel Tejkal se vrátil ke své rodině. Šťastně ale nevypadá
Zobrazit fotogalerii (14)
  |   zajímavost

Diváky si seriál Jedna rodina získal především tím, že řešil téma střídavé péče, které do té doby nedostalo na televizních obrazovkách svůj prostor. Se zájmem tak sledovali, jak se dá naplánovat soužití tří zcela odlišných rodin, které si v určité životní fázi vyměnily partnery. Zdá se však, že se k tomu chystají znovu.

Kdyby se divák ptal na ten nejnepravděpodobnější scénář, který by mohl v seriálu Jedna rodina nastat, bylo by to, že se Karel Tejkal vrátí ke Kláře, která se na začátku chovala jako naprostá stíhačka, nutila ho před ní klečet a prosit a děti používala jako nástroj boje s pohodovou Petrou, kterou si zahrála Tereza Kostková. Jenže scenárista si zřejmě nalil k psaní sklenku dobrého vína a přišlo mu jako skvělý nápad vztahy v seriálu trochu zamotat. Jiné vysvětlení to snad mít ani nemůže! Koho při smyslech by tohle napadlo?

Z domečku pod stolem do postele s Klárou

Karel, který se na začátku třetí série pomátl natolik, že bydlel v domečku postaveném z deky a jídelního stolu, kde vybarvoval antistresové omalovánky, dostal další příležitost ukázat, že nemá všech pět pohromadě, a vyrazil si užít s bývalou manželkou Klárou, která byla zrovna po rozchodu a přivítala ho s otevřenou náručí. Celou dobu ho totiž miluje až za hrob a čeká, kdy se to mezi nimi s Petrou pokazí, aby mohla zatnout drápky. A je to tu!

Navzdory tomu, že o střídavé péči už nemůže být v seriálu řeč, se všichni jali Petru přesvědčovat, ať si Karla doma nechá, že chudák nevěděl, co dělá, a s Klárou skočil do postele tak nějak omylem. To si však nemyslí jejich děti, které se nebojí u snídaně zeptat, jestli už mají jejich rodiče sex, protože v takovém případě by získaly důkaz, že je všechno v pořádku a chystá se sladký návrat.

Ústřední téma zmizelo neznámo kam

A tak žádné dítě ve střídavé péči, která byla hlavním námětem celého seriálu, už nezbylo. Martina se odstěhovala do Brna s Dominikem, který vychovává Žofku, zatímco jeho partnerka si plní sen o vysoké škole, Vašek už je natolik velký, že se o něj v seriálu takřka nikdo nezajímá nebo je nablízku své mamince, která má na stole už skoro rozvodové papíry, a Eliška s Johanem si užívají návrat tatínka domů.

Z influencerky Noriky se stala výčepní, i když i kafe umí nejlepší široko daleko, Zounar si zahrál podlého trenéra, který se nejdřív takřka pokusil znásilnit Patricii Pagáčovou, pak ale skončil v kamionu s uprchlíky, dojel do Sýrie a vrátil se jako nový člověk, a sama doktorka Olga Čechová prodělala amnézii poté, co se snažila dát zamrazit svá vajíčka, aby nepřišla o šanci mít děti. Už se jen čeká na to, až se Filip Holas vyspí s bývalou manželkou Petrou. To jediné tomu chybí. Pokud ale chtěli scenáristé návod, jak zničit velmi nadějný seriál, právě ho našli.

Zdroj: autorský článek

KAM DÁL: Drama Pavly Tomicové: Nevěrný partner ji asi totálně rozložil, pak přišla další rána.