Fakta o Chucku Norrisovi. Fanatický odpůrce potratů vymyslel i vlastní bojové umění

Chuck Norris se stal hvězdou jedné z nejpopulárnějších reklam v české historii
 

Americký herec Chuck Norris je ve světě ikonou akčních filmů. V posledních letech se z něj stal také populární terč všemožných vtipů, které parodují jeho neporazitelnost. Jaký je však v běžném životě a znáte jeho konzervativní názory? 

Když se po prohraných volbách tehdy odcházejícího prezidenta Donalda Trumpa vrhl nelítostný dav na washingtonský kapitol, objevila se fotografie, která se šířila světem internetu. Mezi odpůrci byl údajně také 81letý Chuck Norris. 

Po detailnějším pohledu na fotografii bylo jasné, že se jedná o fake-news, ale ti, kteří znají názory slavného amerického herce, nebyli překvapeni. Chuck Norris je totiž od podstaty velmi konzervativní. V čem je dlouhodobě nejvíce slyšet? 

Vlastní bojové umění

Slavný Walker Texas ranger zemřel na obrazovce pouze jednou, a to rukou největšího mistra bojových umění Bruce Leeho. Později už se jednalo o postavu, kterou nikdo nikdy neporazil. Svou lásku k bojovým uměním dokazoval pravidelně v seriálu Walker Texas ranger, který dodnes běží i na českých televizích. 

Sám se od roku 2010 může pyšnit oficiálním titulem rangera. To však není všechno. Herec Chuck Norris kromě jiného také vymyslel svůj druh bojového umění Chun Kuk do. Pěsti, kopy a neohrožený výraz proti kriminálníkům však nejsou jedinou zbraní, kvůli kterým je v USA proslavený. 

Odpůrce potratů

Chuck Norris se celoživotně přiklání k zbožné evangelické církvi. Několikrát se vyslovil pro používání Bible a modlitby v amerických školách, které by podle něj mělo být pravidlem. Sám doslova věří v tzn. kreacionismus. Věří tedy, že svět vzniknul tak, jak je napsáno v knize Genesis. S evoluční teorií si na něj nepřijdete, Chuck Norris věří v Adama a Evu. 

S jeho konzervativním pojetím světa souvisí i velmi kontroverzní názor na potraty. Je jedním z nejhorlivější odpůrců tohoto zdravotnického úkonu a sám o tomto tématu napsal několik článků a esejů. Když byl ve funkci prezidenta Barack Obama, tak se často veřejně vyjadřoval právě proti jeho politice, která byla vůči potratům velmi liberální. V roce 2010 vyzval k podpisu Manhattanské deklarace, která se snaží chránit nenarozené dítě v těle ženy. 

Fakta? 

Otec pěti dětí se v České republice připomněl i svou účastní v reklamě telefonní společnosti T-Mobile. Samozřejmě nejkultovnější jsou tzv. fakta o Chucku Norrisovi. Tady jsou jen některá z nich. 

  • Jedině Chuck Norris zazpívá duet sám.
  • Slzy Chucka Norrise léčí rakovinu. Škoda, že neplakal. Nikdy.
  • Chuck Norris se soudí s NBC, tvrdí, že Zákon a Pořádek jsou registrovaná jména jeho pravé a levé nohy.
  • Když jde bubák spát, každou noc se podívá do skříně, jestli tam není Chuck Norris.
  • Na poslední stránce Guinnessovy knihy světových rekordů je malým písmem uvedeno, že všechny rekordy drží Chuck Norris a zde uvedení lidé jsou prostě ti, co se mu nejvíce přiblížili.
  • Když Chuck Norris vyřizuje své daně, pošle jen čistý formulář a přiloží jen svou fotku, kde je přikrčený a připravený k útoku. Chuck Norris ještě nikdy nemusel platit daně.

KAM DÁL: Exprezidentova žena. Dagmar Havlová slaví narozeniny. I s pomocí doktorů vypadá stále skvěle