Vědomostní soutěž Na lovu pod palbou kritiky. Lidi mají problém se Sokolem

Řada diváků negativně hodnotila nejen samotnou televizní soutěž, ale i jejího moderátora Ondřeje Sokola
  |   zajímavost

Televizní soutěž Na lovu běží na stanici Nova už od srpna loňského roku. Od té doby se z ní stal jeden z nejoblíbenějších pořadů. Dokonce přesáhla i milionovou sledovanost. Někteří ale pořad nehodnotí zrovna příznivě, údajně je totiž "nefér".

Úspěšná televizní soutěž Na lovu je založena na britském pořadu The Chase. V každé epizodě soutěže se objevuje tým soutěžících a jeden lovec.

Soutěžící v první části pořadu odpovídají na vědomostní otázky a za každou správnou odpověď získávají finanční odměnu. Ta jim ale ještě tak úplně nepatří, v další části soutěže totiž o získané peníze hrají právě s lovcem a často tak odcházejí s prázdnou.

Oba poté odpovídají na stejné otázky, přičemž odpověď jednoho z hráčů znamená, že ten druhý má na svou odpověď už jen 5 sekund. Právě v této části soutěže ale vidí celá řada diváků problém. Podle filmových nadšenců na serveru Česko-Slovenské filmové databáze není souboj mezi lovcem a soutěžícím "fér". Do značné míry za to podle některých diváků může moderátor soutěže Ondřej Sokol.

„Dále soutěžící odpoví na všehochuť nezajímavých a z drtivé většiny zcela primitivních otázek a z nějakého důvodu se následně střetne s nastrčeným lovcem, který je vždy stejný a s velkou pravděpodobností zná i odpovědi na dotazované otázky,“ popsal část soutěže jeden z diváků.

„Moderátor se sice tváří, že soutěžící jsou jeho tým, ale s lovci to má natrénovaný a ti odpovídají dřív, než přečte celou otázku. To se fakt nedá vyhrát, pokud není lovec po mejdanu nebo tam nestojím já,“ naznačil, že nejde o spravedlivou hru další.

„Ten nepoměr nechápu.... Ondra čte otázky lovci ve finále o dost rychleji než soutěžícím!“ objevilo se pod stručným popisem soutěže.

To ale nebylo to jediné, co bylo vědomostní soutěži Na lovu v recenzích vytýkáno. Řada hodnotících nebyla spokojená ani se samotným moderátorem pořadu Ondřejem Sokolem.

„No nezáživnější soutěž jsem snad ještě neviděl! Celé to začíná zdlouhavým rozhovorem soutěžících s jedním z těch nejhorších představitelných moderátorů a já vážně nedokážu pochopit, jak může být tenhle pták na české scéně tak oblíbený (ale to je vedlejší),“ objevilo se v jedné z recenzí.

Ondra Sokolů taky nepatří mezi mé oblíbence, ale co byste čekali od vědomostního pořadu běžícího od pondělí do pátku vpodvečer?“ napsala divačka.

Zdroj: ČSFD, Mediaguru

KAM DÁL: Snažila se o perfektní fotku na střeše. Skončilo to ale katastrofou.

Klíčová slova: