Za rozchod Bartošové a Štaidla mohl známý muzikant

Iveta Bartošová měla s Ladislavem Štaidlem syna Artura
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Chůva Golda, která roky pomáhala Ivetě Bartošové s výchovou syna Artura, prozradila, kdo mohl za její rozchod s Ladislavem Štaidlem. Měla ke zpěvačce velmi blízko a byla přesvědčená o tom, že jsou muži jejím prokletím. Jak si s tím poradí tvůrci minisérie Iveta? 

Scenáristou a režisérem seriálu je Michal Samir. Pro Blesk prozradil, že byl mile překvapen, že s natáčením souhlasil i syn zesnulé zpěvačky Artur Štaidl. „Sdělil mi, že jeho záměrem není postavit mé matce pomník, ale dovyprávět příběh, který se k mamince postaví jako k člověku se všemi jeho klady i zápory. To mě oslovilo,“ vysvětlil Artur, pro kterého byla právě Zlata Dvořáková, které se přezdívá Golda, důležitým člověkem v životě.

Golda nejdříve začínala jako výpomoc v rodině Štaidlů, s Ivetou Bartošovou se seznámila teprve až přes Ladislava Štaidla, se kterým měla zpěvačka syna Artura. Postupem času se ale obě ženy velmi sblížily a jejich profesionální vztah přerostl v kamarádství.

„Ivetu jsem začala brát jako svoji dceru a moje dcera Bára pojala Ivetu zase za svoji sestru. V Uhříněvsi jsem začala trávit stále víc času a stále častěji jsem tam byla i přes noc,“ prozradila Zlata Dvořáková pro Blesk.

Nejdříve prý nechápala, proč byla Iveta tak nespokojená, v očích Zlaty měla totiž všechno. „Moc jsem to nechápala, protože měla krásné dítě, byla úspěšná a krásná,“ uvedla. Nakonec se ale svěřila s tím, že za špatný psychický stav zpěvačky podle ní mohli její partneři. Většina vztahů Ivety Bartošové totiž skončila katastrofou. Podle Goldy to byla chyba výběru.

„Potřebovala mužskýho, ke kterému by mohla vzhlížet a mít respekt. Mužskýho, který ji zkrotí a zároveň v něm má ochránce. Hledala si ale pravé opaky,“ vysvětlila, jak viděla situaci. Jedním z takových "opaků" byl podle chůvy dokonce i Ladislav Štaidl, který podle Goldy spíše jen využíval jejího jména. To ale nebyl ten jediný problém.

Fatální ránu jejich vztahu nekonec zasadila tajná Ivety smlouva se slavným hudebním skladatelem Karlem Sobodou.

Ladislav Štaidl byl totiž údajně zastánce konzervativních rodinných rolí a po Ivetě vyžadoval, aby byla matkou na plný úvazek. Ta mu naslibovala hory doly, ale nakonec nic z toho nedodržela a podepsala smlouvu na muzikál Dracula.

Ivetino rozhodnutí bohužel jejich vztah nevydržel a podle Goldy to byl začátek jejího konce.

Zdroj: Blesk

KAM DÁL: Dokonalá pomsta nevěrnému manželovi. Žena ukázala, jak na to.

Klíčová slova: