Deset zásadních milníků v případu Petra Kramného, vraha z Titanic Palace v Egyptě

Petr Kramný byl odsouzen v roce 2016. Svůj trest si odpykává ve věznici na Mírově
Zobrazit fotogalerii (2)
  |   zajímavost

Hotel Titanic Palace v egyptské Hurghadě se stal svědkem tragické události, o které mluví celé Česko dodnes. Monika s dcerou Klárkou se domů už nikdy nevrátily. Ačkoliv se zpočátku mluvilo o otravě jídlem, nakonec byl za tento čin odsouzen Petr Kramný, otec a manžel. Svůj trest si odpykává ve věznici na Mírově a dodnes nepřestává bojovat za očištění svého jména. Tvrdí, že je nevinný.

Rodina Kramných si vyrazila v červenci 2013 na rodinnou dovolenou do populárního letoviska v Egyptě. Mimochodem, hotel Titanic Palace, ve kterém se nešťastná událost odehrála, je mezi Čechy oblíben dodnes. Monika a Klárka se ale domů už nevrátily. Češi nejdříve Kramného litovali, pak jim ale začaly být trnem v oku některé detaily. Například to, že Kramný po zjištění smrti své rodiny nejdříve volal na pojišťovnu, nikoliv lékaři.

O žádosti o obnovu řízení bude rozhodnuto zítra

Z nešťastné události se stala smršť spekulací o tom, že Monika měla jiného muže, chtěla svého manžela opustit a manželství bylo již vyhaslé. To však zcela odporovalo lásce, o které Kramný celou dobu mluvil. 

Petr Kramný se znovu pokoušel obnovit svůj případ, a zvrátit tak trest odnětí svobody v délce 28 let za vraždu manželky a dcery v egyptském hotelu Titanic Palace. Rozhodnutí by mělo padnout tento týden v pátek. Předložil nové posudky, které zpochybňují verzi obžaloby.

Příběh, který otřásl Českou republikou, se řeší dodnes. Přinášíme vám deset základních milníků celého případu: 

  1. Smrt v Hurghadě vypadala jako nešťastná náhoda. Ačkoliv s Kramným nejdříve celá republika tragédii prožívala, později to byl právě on, kdo byl z vraždy dvou osob obviněn.
  2. Kramný byl několik měsíců držen v Egyptě jako podezřelý. Do Čech se vrátil až v říjnu 2013.
  3. Vyskytly se spekulace, proč by Čech vraždil právě v Egyptě, že to nedává smysl. Někteří se přikláněli k teorii, že spoléhal na to, že nebude prozrazen, protože místní orgány nejsou na tak vysoké úrovni, jako u nás. Údajně bojoval se strachem, že ho Monika opustí. Manželství prý nefungovalo.
  4. Když se vrátil do Čech, na detektoru lži nevypovídal pravdivě. To na něj, pravděpodobně, poprvé výrazně ukázalo.
  5. Zatčen byl v únoru 2014. Od začátku tvrdí, že čin nespáchal.
  6. Tým vyšetřovatelů, kteří vycestovali do Egypta, aby provedli rekonstrukci, následně usoudil, že ženy byly zavražděny zásahem elektrickým proudem.
  7. Kramný byl odsouzen v roce 2016. Svůj trest si odpykává ve věznici na Mírově.
  8. Od té doby se spekuluje, zda bylo manipulováno s důkazním materiálem. 
  9. Na straně pozůstalých stála advokátka Klára Long Slámová, která proslula obhajobou populárního Jiřího Kájinka. Ten má dnes svůj Youtube kanál, na kterém vypráví příběhy z vězení.
  10.  Petr Kramný znovu žádá o obnovu řízení, přinesl nové posudky.

O obnově řízení rozhodne soud tento pátek. Po závěrečné řeči Jany Rejžkové, obhájkyně Petra Kramného, se v soudní síni tleskalo. „Tady nejsme na divadelním představení. To nepatří do jednací síně,“ reagovala předsedkyně senátu.

Zdroj: ctidoma.cz, lidovky.cz, iDNES.cz

KAM DÁL: Návrat Evy Burešové do seriálu ZOO začíná být ponurý: Dáváte dětem do hlavy, že rozbít rodinu je normální, bouří se fanoušci.