Dívku v nesnázích zachránil jednoduchý signál rukou. Může se hodit každému

Dívka si palcem schovaným v dlani nejspíše zachránila život
  |   zajímavost

Náctiletá dívka se stala obětí únosu. Naštěstí ale přesně věděla, co v takovou chvíli dělat. Na sociálních sítích se objevil jednoduchý signál, kterým mohou osoby v nesnázích nenápadně požádat o pomoc. Měl by se ho naučit každý.

Náctiletou Američanku údajně unesl 61letý muž. K incidentu mělo dojít na jihu amerického státu Kentucky. Dívku proti její vůli naložil do auta a ujížděl s ní do neznáma. Vyděšená dívka si naštěstí vzpomněla na signál o pomoc, který viděla v několika videích na sociální síti a snažila se jím upoutat pozornost ostatních řidičů.

Dlouho si jí nikdo nevšímal, navíc řada řidičů nejspíše nevěděla, co její signál znamená, a tak mu nepřikládali velký význam. Nakonec si opakujících se pohybů ruky v autě všiml okolo projíždějící řidič motorky, který naštěstí přesně věděl, co se mu snaží říct.

Okamžitě tak o incidentu informoval policii a s největší pravděpodobností tak dívce zachránil život. Tamní policie poté sdílela návod, jak na sebe pomocí signálu nenápadně upozornit. Signál o pomoc by se měl totiž naučit každý, nikdy totiž nevíte, jestli ho někdy nebudete potřebovat, nebo jestli někdo nebude potřebovat vaši pomoc. Můžete tak zachránit životy.

Jak signalizovat žádost o pomoc

  1. Držte dlaň tak, aby směřovala na druhého člověka.
  2. Schovejte palec ruky do dlaně.
  3. Zakryjte palec ostatními prsty.

 

 

Signál podle policie reprezentuje domácí násilí, můžete ho ale použít i v celé řadě dalších život ohrožujících situacích. Je zkrátka chápán jako prosba o pomoc v nesnázích.

KAM DÁL: Ženu trápil nepříjemný pach v bytě. Na děsivý důvod přišla až po týdnech.

Klíčová slova: