Když se za smrt rozdávají ceny. Opravdová ruská ruleta a experiment s hromosvodem

Ruská ruleta je vždy velmi nebezpečná, ale v tomto případě to byla jistota
 

Lidská hloupost zná jenom jednu hranici a tou je smrt. Pokud se někdo dopustí obzvlášť hloupého kousku, koleduje si kromě definitivního konce života také o posmrtné uznání v podobě Darwinovy ceny. Jaké jsou vůbec ty nejpodivnější případy úmrtí, jež si vysloužily tuto prestižní, avšak ironickou cenu?

Hlavní motto Darwin Award je výmluvné: „Ocenění je pro lidi, kteří se zasloužili o zlepšení genofondu tím, že se z něj sami odstranili hloupým způsobem.” Internetová stránka darwinawards.com už léta shromažďuje osoby, jejichž život skončil vlastní vinou opravdu hloupým způsobem. Člověk velmi rychle zjistí, že se mezi námi pohybují opravdu do nebe volající hlupáci. Pojďme si projít ty nejšílenější případy.

Česká stopa

Hned zkraje začneme v České republice. I zde se najde velké množství talentovaných hazardérů se životem, kteří díky svému chování učinili společnosti službu a radši se z ní definitivně vymazali. Chátrající areál Poldi Kladno byl pro skupinku zlodějíčků prostě neodolatelným lákadlem. Svůj veleúspěšný byznys chtěli postavit na prodeji kovů.

Deset metrů vysoký ocelový pilíř se stal cílem jejich cesty, která však skončila nekompromisní smrtí. Když se zlodějíčci pokoušeli tento poklad zdemolovat, strhli na sebe celou střechu, která je pohřbila. Čeští vítězové Darwinovy ceny byli na světě. 

Prokop Diviš by se divil

Věda aplikovaná v praxi. To je nejlepší způsob, jak si složité principy zapamatovat na celý život. Podobný přístup zvolil i mladý Američan, který sobě a okolí chtěl dokázat, jak vlastně a jestli vůbec funguje hromosvod. Sám tedy vzal příležitost do vlastních rukou. Když se objevily bouřkové mraky, chytil se hromosvodu a čekal, až udeří blesk. Stalo se tak a mladý experimentátor zemřel. Bravo!

Američané a jejich zbraně

Je pravda, že Rusko a Spojené státy americké mají mnohé společného. Kromě bohatství, velikosti a hrdosti je to také velký výskyt úplných hlupáků. Není se tak čemu divit, když se hned několik vítězů Darwinovy ceny narodilo v jedné z těchto dvou zemí.

Tak např. v USA si velká část společnosti potrpí na právo vlastnit zbraň. Obchod se zbraněmi je tak dobrý byznys. Podobně jednoduchou myšlenku měl i loupežníček, kterého nenapadlo nic lepšího než vyloupit obchod se zbraněmi.

Obrovská chyba však nastala ve chvíli, kdy se do akce pustil za bílého dne. Několik výstřelů do vzduchu jako varování způsobilo bleskurychlou opětovanou palbu přítomného prodejce, policisty a jiných zákazníků. Muž byl doslova rozstřílen na kousky.

Rozčilený muž na vozíčku

Život je prostě krutý. Onemocníte, stane se nehoda a zbytek života musíte trávit na pomocném křesle. K tomu všemu chcete stihnout výtah, který vám ujede před očima. V tu chvíli vypukne nahromaděný vztek. To se přesně stalo jednomu dnes již legendárnímu vítězi Darwinovy ceny.

Existující videozáznam je důkazem, jak pravdivé a autentické jsou tragické příhody, kterým byste normálně ani nevěřili. Hendikepovaný muž se totiž natolik naštval na zavřené dveře výtahu, že do nich agresivně vrážel tak dlouho, až se otevřely a vyšinutý muž i se svým vozíkem plachtil několik pater otevřenou výtahovou šachtou. 

Ruská ruleta

Ach, tolik životů skončilo jen díky domýšlivosti a tučné sázce. Ruská ruleta samozřejmě, jak už název napovídá, kosila oběti hlavně v Rusku. I v USA má tato hra pro hlupáky velkou popularitu. Když se k už tak nízkému IQ připojí úplná debilita, dopadnete jako devatenáctiletý muž z Houstonu.

Ruská ruleta s poloautomoatickou zbraní? To není zrovna dobrý nápad. Přestože muž nechal jen jednu kulku v zásobníku, nemohlo to dopadnout jinak než smrtí a vítězstvím v Darwinově ceně.

KAM DÁL: Brutální policejní zásah na bílé louce. Jiří Paroubek z CzechTeku udělal politické téma