Multimilionářkou v jedenácti letech: Dostala starou kuchařku a dala se do práce

Maika Ulmer založila svůj úspěšný byznys, když jí byly pouhé 4 roky
  |   zajímavost

Teprve jedenáctiletá dívka dostala šek v přepočtu na 258 milionů korun. Pomohl jí k tomu byznys, který založila už ve čtyřech letech na základě staré kuchařky od svojí prababičky. Dokonce napsala i knihu o jejím úspěchu.

Maika Ulmer vydělala v přepočtu stovky milionů korun prodejem limonády. Nejednalo se ale o stánek s citronádou u silnice. Ve čtyřech letech totiž dostala starou kuchařku a začala vyrábět svou vlastní limonádu podle receptu ze 40. let.

V kuchařce totiž objevila recept na oblíbenou limonádu své prababičky, které kdysi patřila darovaná kuchařka. Pití se vyrábělo ze lněných semínek a dívenka si recept uzpůsobila podle sebe. Mimo jiné do něj přidala i med, což se odrazilo i v jejím názvu, Me and the Bees, v překladu Já a včely.

„Trochu jsem její oblíbenou limonádu pozměnila, přidala jsem do ní včelí med místo cukru,“ uvádí na svém webu.

„Tak se zrodila Be Sweet Lemonade, nakonec jsme ale její původní jméno museli změnit a teď se jmenuje Me and the Bees,“ uvedla. Dodala také, že 10 % z celkového zisku z prodeje limonády putuje na pomoc včelám, které jsou pro její výrobu nezbytné.

Maika začala limonádu prodávat v lahvích v momentě, kdy se jí vedení malého obchůdku s pizzou ve městě zeptalo, jestli mohou její limonádu nabízet zákazníkům. To nakonec postupně vedlo k tomu, že jí před jejími 12. narozeninami velký řetězec supermarketů Whole Foods zaplatil v přepočtu 258 milionů korun za zalistování jejího sladkého výrobku do své nabídky.

Jedním z nejdůležitějších momentů její kariéry byla televizní show Shark Tank, kde se objevila, aby pro svůj byznys získala investory, a to se jí také podařilo. Nyní dokonce napsala knihu, která pojednává o jejím úspěchu a mimo limonády začala prodávat i balzámy na rty.

Maika napsala knihu Bee Fearless, ve které popisuje, jak se jí podařilo uspět ve světě byznysu

Zdroj: Me and the BeesMirror

KAM DÁL: Žena našla tajný sejf pod podlahou a prozradila, co bylo uvnitř

Klíčová slova: