Muž se pokusil chytit žraloka, vytáhl ale něco mnohem horšího

Rybáři se povedlo chytit vzácného a ohroženého mečouna
  |   zajímavost

Zkušený rybář nahodil návnadu na žraloka, která po dlouhém čekání konečně zabrala, žralok to ale nebyl. Muži se povedlo ulovit mnohem vzácnější děsivější rybu obrovských rozměrů, se kterou zápasil téměř hodinu.

Ian Atherton se jedno klidné sobotní ráno vydal rybařit, to ale ještě netušil, jaké ho čeká překvapení. Políčil si na žraloka na americkém pobřeží v Lancashire a po chvíli viděl, že jeho past zabírá.

Začal se svým úlovkem zápasit, aby ho dostal na hladinu. Po zhruba hodině přetahování ho ale čekalo překvapení. Nechytil totiž žraloka, ale obrovského pilouna. Údajně měřil téměř neuvěřitelné 4 metry.

Piloun jsou někdy chybně řazeni mezi žraloky, proto ve většině lidí vyvolávají podobný, možná dokonce větší pocit hrůzy. Ve skutečnosti jsou ale spíše podobní rejnokům a pokud nejsou vyprovokováni, jsou naprosto neškodní.

Rybář rybu rozpoznal okamžitě, a to pomocí jeho nezaměnitelného výběžku, který vypadá jako motorová pila.

Poté, co zjistil, o jaký úlovek jde, okamžitě pilouna osvobodil, jde totiž o ohrožený druh živočicha. Naštěstí se mu ale podařilo vše natočit a s videem poté sklidil obrovský úspěch na sociálních sítích.

„Neuvěřitelný,“ napsal jeden ze sledujících.

„Skvělá práce,“ gratuloval další.

Někteří znepokojení uživatelé se dokonce v komentářích ujišťovali, jestli rybář ohroženou rybu opravdu osvobodil.

Zdroj: Daily Mail

KAM DÁL: Epsomská sůl: Zázrak na bolavá záda a unavené svaly.

Klíčová slova: