Myslela si, že má na zádech akné. Bylo to ale něco mnohem horšího

Žena na zádech neměla akné, ale rostoucí larvu (ilustrační foto)
  |   zajímavost

Jedna z uživatelek sociální sítě TikTok vyděsila sledující videem, ve kterém prozradila, s čím si spletla neškodný pupínek. Několik týdnů byla přesvědčená o tom, že má jen problém s bolestivým akné, opak byl ale pravdou.  

Nešťastnice, která několik týdnů trpěla s bolestivým "pupínkem" na zádech, nakonec zjistila, o co se jednalo, a nejspíše ji to bude pronásledovat do konce života. S nesnesitelnou bolestí v zádech, která většinou obyčejné akné nedoprovází, byla dokonce i u lékaře, ten jí ale nepomohl. Nejspíše chtěl její diagnózu urychlit a údajný pupínek pořádně neprozkoumal. Ženu poté čekaly týdny nesnesitelné bolesti.

„Cítila jsem se, jako by mě někdo píchal do zad rozžhaveným železem. Ta věc na mých zádech ale vypadala jako obyčejný pupínek,“ prozradila žena ve videu.

Lékař, ke kterému přišla s prosbou o pomoc, ženě řekl, že ji nejspíše kousl jeden specifický druh pavouka, a poslal ji domu s antibiotiky. Tyto silné léky ale situaci nijak nepomohly a bolest se každým dnem stupňovala.

„Ta věc na zádech nakonec vyrostla do velikosti mince. Jednou jsem se převlékala a můj manžel zahlédl, jak se uvnitř něco hýbe. Já jsem si myslela, že je tam jen odumřelá kůže. Nedovedete si představit můj šok, když mi z boláku na zádech po osmi týdnech bolesti vylezla larva,“ uvedla.

Nejednalo se tedy ani o akné, ani o kousanec od pavouka, ale o larvu mouchy z čeledi střečkovitých, která se živí jako parazit. Tento druh much může naklást vajíčka do komárů, kteří je poté přenesou na člověka. V takovém případě je možné, že dojde k vývoji larvy tohoto druhu hmyzu i v kůži člověka.

 

@loudlibrarylady

 

♬ original sound - Sarah Cothran

 

 

Zdroj: TikTok/@loudlibrarylady

KAM DÁL: Dívka varovala, proč by lidé neměli své domácí mazlíčky nechávat spát v posteli

Klíčová slova: