Na australském břehu vyplavilo moře podivné stvůry

Populace mořských draků se podle expertů snižuje
  |   zajímavost

Austrálie je známá přítomností nejrůznějších podivných živočichů, to zahrnuje i ty žijící pod vodou. Na jejím břehu našla jedna z místních žen hned několik podivných tvorů, kteří bezvládně leželi na písku. Šokovaná žena vše zdokumentovala.

Na australských březích se objevily desítky podivně vyhlížejících tvorů, jednalo se o mořské draky. Na vině byly údajně nadměrné srážky v několika předchozích týdnech. Betty Ratcliffe, která vyplaveného živočicha sdílela na sociální sítě, byla v šoku, v následujících dnech totiž nacházela další a další.

Experti byli tímto jevem značně znepokojeni. Mořských draků totiž na břehu skončilo mnohem více, než je běžné. Množství těchto podivných mořských živočichů, kteří byli vyplaveni na pláž, se údajně zvýšilo na desetinásobek.

„Je jasné, že jde o důsledek kombinace šokujícího počasí, látek, které znečišťují oceány, a velkého příboje,“ vyjádřil k situaci Dr David Booth, profesor mořské ekologie na univerzitě v Sydney pro The Sydney Morning Herald.

„Já jsem viděl mořského draka na břehu jen jednou v životě. Říkal jsem si, co se to proboha děje,“ svěřil se se svou prvotní reakcí.

Mořští draci jsou totiž podle profesora „houževnatí malí ďáblové“, které je zkrátka velmi těžké vyplavit. Žijí totiž v hloubce, kterou silné bouřky nedokáží ovlivnit, a dokáží se velmi pevně držet mořských řas i v silných proudech.

Populace těchto živočichů se podle experta pomalu snižuje.

Zdroj: The Sydney Morning Herald

KAM DÁL: Ženu začal na pláži sledovat neznámý muž. Poradila si s ním, způsob ale společnost rozdělil.

Klíčová slova: