Nejsilnější pivo na světě není pro každého. Troufne si jen opravdový borec

To nejsilnější pivo na světě má neuvěřitelných 67,5 % alkoholu
  |   zajímavost

Tento druh zlatavého moku je pouze pro opravdové pivní gurmány a odvážlivce. Nejsilnější pivo na světě s názvem "Hadí jed" je dokoce tak silné, že má na sobě nalepené varování, aby při jeho konzumaci někdo nepřišel k úrazu.

Pivo je pro celou řadu Čechů tou první volbou, když jde o uhašení žízně v horkém letním dni nebo doplnění nedělního obědu. Jedním z důvodů je i to, že je složeno z 90 % z obyčejné vody, proto je při hašení žízně tak skvělým pomocníkem.

Voda, ze které je pivo vyrobené, může často ovlivnit i jeho chuť. Nejrůznější druhy tohoto zlatavého moku se tedy liší nejen způsobem své výroby, ale také tím, jakou sládci u daného druhu piva použili vodu.

To ale platí jen pro ty "klasické" druhy tohoto oblíbeného nápoje, které obsahují relativně nízké procento alkoholu. Některá piva totiž složená z 90 % z vody rozhodně nejsou, spíš se tomuto procentu blíží jejich obsah alkoholu.

Hadí jed

Tím nejsilnějším pivem na světě je nápoj s názvem Snake Venom, neboli Hadí jed od skotského Brewmeisteru. Pivo sice neobsahuje hadí jed, ale jeho účinek by se k hadímu jedu v některých případech jistě přirovnat dal. Obsahuje totiž neuvěřitelných 67,5 % alkoholu.

Jeho chuť se podobá spíše tvrdým alkoholickým nápojům a konzumaci tohoto nápoje je radno si dobře rozmyslet. Svědčí o tom i žlutá varovná nálepka na hrdle lahve, která je dokonce opatřena i výstražným trojúhelníkem.

K tomu, aby sládci při výrobě tohoto nebezpečného piva docílili tak vysokého obsahu alkoholu, museli při jeho výrobě použít dva druhy kvasnic a také rašelinový slad. Při fementaci poté nápoj několikrát zmrazili a Hadí jed byl na světě.

Zdroj: Man of Many, Riedel

KAM DÁL: Šílený indický rituál: Shazují děti z několika metrů, prý pro štěstí.

Klíčová slova: