Podvodnice předstírala, že má rakovinu. Chtěla jezdit na luxusní dovolené

Žena předstírala, že má rakovinu, a žádala o pomoc. Financovala tak mimo jiné i svou závislost na hracích automatech
  |   zajímavost

Žena bez svědomí předstírala, že má jednu z těch nejvážnějších nemocí, jen proto, aby získala prostředky na drahé výlety, nákupy a svou závislost na hracích automatech. Při svých výletech rozhodně nešetřila, rozházela statisíce.

Nicole Elkabbas na sociální sítě přidávala snímky a videa, na kterých vypadala slabě a nemocně, to ale mělo k realitě daleko. Jejím cílem bylo přesvědčit své sledující o tom, že má rakovinu, aby z nich dostala jejich těžce vydělané peníze.

Založila si webovou stránku, pomocí které od důvěřivých lidí, kteří jí "skočili na špek", vybrala přes milion korun, konkrétně v přepočtu přes 1 200 000 Kč.

Údajně potřebovala prostředky k léčbě rakoviny vaječníků na soukromé klinice ve Španělsku. V listopadu roku 2020 před soudem tvrdila, že je nevinná, protože byla opravdu přesvědčená o tom, že má rakovinu. Nakonec byla ale za svůj podvod odsouzena ke dvěma letům a devíti měsícům odnětí svobody.

„Vytvářela jste podrobné a někdy i dost grafické popisy léčby s cílem udržet ty, kteří vám vypláceli peníze, ve své síti lží,“ uvedl na závěr jednání soudce, který vynesl rozsudek.

Na svém profilu na sociální síti totiž tvrdila, že už má kvůli zákeřné nemoci za sebou tři operace a 6 kol chemoterapií. Tvrdila, že kvůli tomu teď nutně potřebuje více finančních prostředků, aby si mohla dovolit nový způsob léčby na jedné klinice ve Španělsku, protože to je ten jediný způsob, jak se může zachránit.

Ačkoliv byla shledána vinnou, lidé, které podvedla, už své peníze nikdy neuvidí.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Budoucí matka nemohla uvěřit tomu, co si její přítel vzal do porodní místnosti.

Klíčová slova: