V Kalifornii se objevila "brána do pekel." Díra do neznáma vypadá děsivě

Údajná "brána do pekel" slouží jako odvod přebytečné vody
  |   zajímavost

Turisté projíždějící Kalifornií byli svědky šokujícího úkazu. Na hladině tamního jezera se objevilo něco jako portál. Někteří věří, že se jedná o bránu do pekla. Obrovská díra vedoucí do neznáma šokuje statisíce lidí, píše The Mirror.

Netradiční úkaz na jezeru Berryessa se stal hitem sociálních sítí a šokoval statisíce lidí. Ti, kteří nevěděli, o co se jedná, se totiž domnívali, že jde o "bránu do pekel". Podivný úkaz podobný portálu má ale naštěstí zcela logické vysvětlení.

Voda v jezeře, na kterém se podivný úkaz objevil, totiž stoupala příliš vysoko a hrozilo, že zaplaví silnici, která se nachází na břehu jezera. Portálovitý úkaz uprostřed klidné hladiny není žádným přírodním úkazem, slouží podobně jako odvod odpadní vody ve vaně či umyvadle.

Architekti, kteří se podíleli na výstavbě jezera v padesátých letech, totiž mysleli dopředu a pro podobné situaci vestavěli do jezera odtok vody, který jim pomáhá regulovat výšku hladiny jezera a předejít tak povodním.

Mezi místními už je tento "portál" známý a žádného rodilého Kanaďana asi nevyděsí. To samé ale rozhodně nelze říct o zbytku světa, kteří o tom, že má portál praktickou funci, nemají ani tušení.

Jezero Berryessa udrží přes 230 bilionů litrů vody, v minulosti ale už několikrát obsah vody v jezeře překročil jeho maximální kapacitu a bylo nutné použít vestavěný odvod přebytěčné vody, aby nedošlo k zaplavení jeho okolí.

Postupem času se z toho stala atrakce pro místní, ale i turisty. Odtok v jezeře má průměr neuvěřitelných 23 metrů, jde tedy o zajímavou podívanou. Někteří lidé ale v komentářích pod příspěvky vyjádřili své obavy.

„Proč je uprostřed jezera, kde mohou lidé plavat, obrovská díra a proč kolem ní není alespoň nějaké lano?“ ptal se jeden z uživatelů.

„To vypadá velmi nebezpečně,“ objevilo se mezi komentáři.

Zdroj: Mirror

KAM DÁL: Žena zaplatila desetitisíce za zvětšení rtů. Dopadlo to ale katastrofou.

Klíčová slova: