Zlověstná optická iluze: To, co uvidíte jako první, o vás hodně prozradí

Tak co vidíte, co jste se o sobě dozvěděli?
  |   zajímavost

Jeden jediný obrázek může o vaší osobnosti říct víc, než hodiny s psychologem. A nemusí se vám to líbit. Nebo také ano. Optická iluze vytvořená americkým umělcem Tomem Fritzsonem odhalí silného vůdce, ale třeba i psychicky totálně vyčerpaného člověka. Jste připraveni na pravdu? Tak do toho!

Zásadní je, co vidíte na obrázku. Pokud jste na „první dobrou“ spatřili ženu shrbenou s rukama za krkem, naznačuje to, že jste často zbytečně defenzivní. Zároveň to může znamenat, že máte ostražité vystupování a jen tak někomu se neotevřete.

Nenechte se ovládat strachem

Tajemná postava na snímku se choulí ve fetální poloze (na boku s koleny pokrčenými a přitaženými k tělu), jsou dobře vidět detaily jejích vlasů, páteře a končetin. Ti z vás, kteří si nejprve všimli těchto detailů, se pravděpodobně právě teď cítí uvízlí ve vyjetých kolejích a emocionálně vyčerpaní.

Můžete mít pocit, že byste rádi udělali zásadní krok ve vašem životě. Chcete svůj život významně změnit či ovlivnit. Je důležité nenechat strach z neznámého ovládnout vaši mysl – přijměte tedy nové výzvy a posouvejte se. Na druhou stranu máte skvělou představivost. Tak toho využijte, posuňte se kupředu.

Velká lebka bere vše

Spatřili jste na gotickém portrétu velkou lebku? Tak jste dobří! Jste typickými silnými vůdci, kteří musí překonat stovky překážek. Navzdory neúspěchům jste schopni vytrvat v těžkých časech a přijmout vše, co vám přijde do cesty. I když možná procházíte těžkým obdobím, váš silný smysl pro vedení vám pomůže všechno překonat.

A tato vlastnost je zřejmá všem kolem vás. To se vždy ukáže v těžkých časech, kdy si dokážete zachovat chladnou hlavu a pozitivní postoj k životu. Ne náhodou k vám jiní lidé chodí pro rady. Podle Mind Journal však možná budete muset být k sobě laskavější. Pokud máte pocit, že potřebujete vyladit pár zvyků, abyste se zlepšili, udělejte to. Nezapomeňte však na to, že nesmíte přijít o „lesk“, který vás činí silnými a vlivnými. 

Co vidíte na fotce?

Žena s rukama za krkem
60% (47 hlasů)
Velká lebka
15% (12 hlasů)
Nevidím vůbec nic!
24% (19 hlasů)
Celkem hlasů: 78

Zdroje: redakce, The Sun, Mind Journal

KAM DÁL: Když do Československa přišel internet: Z dnešního pohledu neuvěřitelně komická záležitost.