Prdy v akci: Indové pořádají okázalé turnaje, Rusové si nepšouknou. To by radši pukli

Zápach ukazuje na zdravotní potíže, střevní nerovnováhu nebo nadměrnou konzumaci košťálové zeleniny a luštěnin
Zobrazit fotogalerii (4)
  |   zajímavost

Nadýmání trápí ženy i muže, děti i mazlíčky. V průměru si člověk uleví čtrnáctkrát za den. Naštěstí se většina odehrává během spánku, kdy se svěrače uvolní a vzduch může projít volně ven. Prdy v noci neprovází hlasité zvuky, protože tělo není v tenzi a proud vzduchu neposiluje kmitání tkání v těsném okolí řitního otvoru. Zápachu to ale nezabrání. Kromě jídelníčku s vysokým podílem luštěnin a košťálové zeleniny za to mohou rovněž diety a střevní bakterie. 

V Evropě je prdění na veřejnosti netolerovatelné. Nehoda se může stát, ale člověk by jí měl předcházet. Během těhotenství, při nárazovém stresu a po náročném cvičení je ale těžké udržet prdy na uzdě. V některých případech může plynatost signalizovat chronické nemoci. 

Bernard Clemmens z Londýna je v Guinessově knize rekordů zapsán za nejdelší prd na světě. Trval neuvěřitelných 162 vteřin

Na druhé straně světa, v Jižní Americe, žije kmen, který prdí místo pozdravu. Oproti našim zvyklostem je tam tedy považováno za neslušné při setkání plyn neupustit. V Číně jsou dokonce speciální „čichači“, kteří podle pachové stopy odhalí možné zdravotní potíže. V indickém Suratu pořádají „pšoukací turnaje“ o nejdelší, nejhlasitější a nejzvukomalebnější prd. Každý soutěžící má rovnou minutu na to, aby ukázal, co v něm je. Nehraje se o peníze, ale o trofej a uznání. Druhým extrémem jsou Rusové, kteří považují únik plynu za nepřijatelný a nehledě na počasí jdou i v krutých mrazech ven a zadumaně přecházejí sem a tam. Vrátí se až ve chvíli, kdy nehrozí nehoda. 

Mistři svého oboru 

Joseph Pujol se narodil v polovině devatenáctého století a vyučil se pekařem, ale na vojně bavil své kolegy pšoukací show. Ta měla takový úspěch, že se k houskám už nevrátil a začal se prdy živit. Prodral se dokonce až do Moulin Rouge, kde zastínil tehdejší největší hvězdu Sarah Bernhardt. Dokázal „vyprdět“ francouzskou klasiku „Au clair de la lun a sfouknout plamen svíčky na vzdálenost několika metrů. Po první světové válce se ale ke svéráznému podnikání už nevrátil a všechny vydělané peníze investoval do rodinné pekárny. 

Šestapadesátiletý Paul Oldfield je od roku 1991 profesionálním flatulistou. Bývalý železničář dal přednost prdění do rytmu hudby a snaží se prorazit mezi elitu. Byl předskokanem skupiny Macclesfield Screaming Beavers a Macc Lads, vystupoval v New Yorku na Broadwayi, v roce 2009 se zúčastnil konkurzu v pořadu Britain´s Got Talent a později soutěže Das Supertalent v Německu. Zparodoval písničku „In The Air Tonight“ od Phila Collinse, vydal vlastní album a v roce 2010 nabídl společnosti Apple speciální aplikaci. Mr. Methan má nezdolnou vůli prosadit se, schází mu ale pochopení diváků. Věhlasu Pétomana zřejmě nedosáhne. 

Zdroj: hindustantimes, houstonmetodist

KAM DÁL: KOMENTÁŘ: Z výkonného francouzského tanku nebude mít Putin radost. Macron může obráncům poslat svůj Leclerc.