Alergie na pyl: Můžete se jí zbavit i bez prášků

Nepříjemných projevů alergie se můžete zbavit mimo jiné i pomocí akupunktury
  |   zajímavost

Většina z nás si příchod jara patřičně užívá, ale pro celou řadu lidí nastává období ucpaného nosu a začervenalých očí. Spolu s příchodem ročního období, ve kterém vše raší a vykvétá, totiž přicházejí i pyly a s nimi také nepříjemné alergie.

Pyl je podle webu Healthline jedním z nejčastějších alergenů. Jedná se o jemný prach, který se vyskytuje na květinách, stromech a dalších rostlinách.

Tyto drobné částečky se poté zejména na jaře pohybují ve vzduchu a v některých případech nám tak po jejich vdechnutí mohou způsobit nepříjemné zdravotní problémy.

Alergie na pyl se může projevovat následovně:

  • kýchání
  • ucpaný nos
  • uslzené oči

Vdechnutí pylu je samo o sobě pro naše tělo sice neškodné, ale u lidí, kteří na něj mají alergii, si ho jejich imunitní systém plete s virem a snaží se s ním bojovat.

Nepříjemných příznaků, které jsou výsledkem našeho imunitního systému, který se snaží pylu zbavit, se můžeme zbavit pomocí nejrůznějších léčiv, ale i domácími tipy a triky.

Akupunktura

Zmírnit či zcela odstranit reakce našeho těla na některé alergeny může pomoci i stará čínská medicína, konkrétně tedy akupunktura. Je ale nutné zvolit zkušeného akupunkturistu, tato procedura nám totiž může při špatném provedení i uškodit.

Kontryhel

Léčivá bylinka kontryhel může v některých případech posloužit jako přírodní varianta antihistaminik, tedy léčiv, které zmírňují alergickou reakci.

O použití této alternativní léčky místo té klasické je ale potřeba se vždy poradit s lékařem.

Jablečný ocet

Tento typ octu má celou řadu pozitivních účinků na naše tělo, patří mezi ně i zlepšení lymfatického proudění a podpora imunitního systému. Podle expertů můžete pomocí jablečného octa také zmírnit alergické reakce.

Stačí pravidelně pít jednu až dvě lžíce jablečného octa rozmíchaného ve sklenici vody.

Zdroj: Healthline, Sedera

KAM DÁL: Jídla, která vám omladí pleť: Čokoláda, bobule i vybrané koření.

Klíčová slova: