Předcházejte rakovině s pěstováním kustovnice čínské

Kustovnice čínská ničí rakovinné bujení
 

Plody kustovnice čínské obsahují velké množství podpůrných látek pro lidský organismus. Ničí rakovinné bujení, podporují imunitu, provádí celkovou očistu organismu, pomáhají lépe dýchat, zpomalují stárnutí a zvyšují sexuální libido.

Kustovnice čínská je nenápadný malý keřík, který má díky vysokému obsahu karotenoidů sytě červené plody. Tyto plody jsou právem označovány za nejvýživnější na světě. 

Čaj z kustovnice

Tři vrchovaté kávové lžičky sušených plodů zalijte vroucí vodou a nechte deset minut odstát. Po vypití odvaru můžete nabobtnané plody sníst, jsou výborné a navíc prospějí vašemu zdraví.

Podle mnoha lékařů je kustovnice čínská vhodná při boji proti      rakovině. Plody v sobě totiž obsahují látky, které pomáhají čistit krev a silně podporují imunitní systém. „Dvacet gramů sušené kustovnice  denně výrazně zlepšuje stav organismu člověka,“ říká lékařka.  Vědecké testy dokonce ukázaly, že kustovnice pomáhá potlačovat již rozběhlé rakovinné bujení.

Podle Číňanů je Goji nejlepší lék, vědci to potrvzují

 Tento keřík nese asijský  název Goji a drží si  nezastupitelné místo v čínské medicíně. Číňané nedají na účinky kustovnice dopustit a vědeckými studiemi prokázali příznivý dopad na používání goji na kardiovaskulární systém a nejen protirakovinné, ale i protizánětlivé a antioxidační účinky. Používá se pro posílení ledvin a jater.

Goji zvyšuje sexuální libido

Číňané používají kustovnici i jako přírodní stimulant pro zvýšení sexuálního libida a zlepšení mužské potence.

Toto ovoce v sobě nese dvacet jedna aminokyselin, které zahrnují i všech osm esenciálních aminokyselin – kyseliny linolové i linoleové a také dvacet dva stopových prvků, mezi které patří například zinek, železo, vápník a fosfor. Právě stopové prvky působí proti vzniku rakovinných buněk.

Při pravidelném užívání budete mít zrak jako kočka a zpomalí se proces stárnutí

V plodech je vysoký obsah vitaminu A a B, které zostřují zrak, působí proti šerosleposti a zlepšují vidění ve tmě. Kustovnice eliminuje riziko poškození buněk volnými radikály a také slunečním zářením. Zpomaluje stárnutí nejen kůže, ale i těla zevnitř. Mezi další příznivé účinky můžeme jmenovat zničení bolesti hlavy, zad a kloubů, také snižuje cholesterol, podporuje funkci ledvin a jater. Zlepšuje metabolismus, posiluje cévy, redukuje červené žilky v obličeji, podporuje vznik krvinek. Má zklidňující a antistresové účinky. Díky nadměrnému množství karotenu má příznivý vliv na naši pokožku, pomáhá jí vzpamatovat se po dlouhém pobytu na slunci, případně mírnit následky popálenin. Zvlhčuje plíce, díky tomu se astmatikům lépe dýchá, a dokonce pomáhá mírnit projevy některých alergií. 

Čtěte také: Rýmu nebo alergie porazí rýmovník

Přidejte si kustovnici do snídaně

Sušené plody, šťáva nebo pomocník v kuchyni

Kustovnici čínskou by do svého pravidelného jídelníčku měli zařadit především sportovci a lidé s vysokou fyzickou zátěží, lidé s vysokým pracovním tempem, lidé v rekonvalescenci a senioři. Je možné ji konzumovat ve formě sušených plodů nebo si v lékárně nebo ve zdravých potravinách koupit připravenou šťávu.

Goji můžeme také používat jako ingredienci v kuchyni, výborně vyniknou například v jablečném štrůdlu, domácím müsli nebo si z plodů udělejte domácí marmeládu.

Sušené plody chutnají jako brusinky a rozinky dohromady.

Kustovnici je možné pěstovat i na zahradě v Čechách

Sazeničky kustovnice vyžadují podobné prostředí jako borůvky. Sázíme od půlky dubna.

Doporučujeme: Skočte si na zahradu pro vlastní borůvky

Ideální je hlinitopísčitá půda, kterou doporučujeme před sázením přihnojit. Tento malý keřík bez problémů přečká zimu, stačí ho jen přes velké mrazy zabalit do látky.