Kolín otevřel plovárnu, koupat se můžete už o víkendu. Kde v okolí to také půjde?

V Kolíně se otevření plovárny konečně dočkali. Kde jinde se ještě mohou vykoupat?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Dlouhá období vedra a sucha se pomalu blíží, příští dny mají být místy tropické. V Kolíně dlouho otáleli s otevřením místní plovárny, nakonec se to však přeci jen povedlo. Proč to nešlo už dřív a kde jinde si také užijete vodní radovánky?

Oblíbená kolínská letní plovárna Vodního světa se poprvé otevřela veřejnosti až koncem minulého týdne. První nápor se však čeká tuto sobotu a neděli, kdy mají teploty vystoupat až k třicítce. Ne, že by tu zájem nebyl už dřív. Hlavní roli však sehrály finance.

"Potřebujeme, aby vysoké teploty byly alespoň tři dny po sobě. Pak je možné bazén dohřívat za poměrně rozumné peníze. Venkovní bazén je totiž vyhřívaný," popsal důvod odkládání otvíračky místostarosta Kolína Michael Kašpar.

Město si ovšem uvědomuje, že bez takových míst se Kolín zkrátka neobejde. "Zájem je v posledních letech čím dál větší, což souvisí s modernizací a zatraktivňováním prostředí. Přidali jsme například minigolf nebo dětský koutek."

Kolín se může těšit i na novou sportovní halu
Ta vyroste v části Borky a měl by to být skutečný skvost. Je na ni totiž vyhrazeno hned 45 milionů korun. Mělo by se jednat o stavbu, která bude moderní ještě za několik desítek let a účelně zapadne do vizáže celého města

Plovárna má svou pravidelnou otevírací dobu každý den od 9 do 20 hodin až do konce letních prázdnin. "Zavření hrozí pouze v případě opravdu velmi nepříznivého počasí," dodal místostarosta. 

Začátkem letních prázdnin se otevře veřejnosti také koupaliště v Radimi, což je obec spojená s Kolínem. Obyvatelé města mají možnost využívat i přírodního koupání, které jim nabízí například pískovna Hradišťko nebo případně písník Sanberg. 

Koupaliště v Úvalech naopak neotevřou

Snaží se tam totiž o rekonstrukci, což bylo tématem květnového zasedání. Dokonce se na místě sešli i experti, kteří zpracovávali technický audit a varianty řešení oprav. Snaha je spustit opravy mezi roky 2017 a 2018. Toto téma v Úvalech řešilo i historicky první referendum, ve kterém obyvatelé jednoznačně vyjádřili, že chtějí opravit koupaliště na úkor jiných městských investic.