Dvojitá brada: Jak se účinně zbavit podbradku bez operace

Zbavit se podbradku vám pomohou mimo jiné i cviky s jazykem
  |   zajímavost

Řadě z nás ubírá podbradek na sebevědomí. Dvojitá brada nám totiž v některých případech může opticky přidávat léta i kila navíc. Naštěstí ale existují jednoduché cviky, které vám pomohou se tohoto problému zbavit nebo ho alespoň zredukovat.

Pobbradek se vytváří v momentě, kdy se nám v oblasti pod bradou ukládá přílišné množství tuku, často je tedy přímým výsledkem přibírání na váze. Není tomu tak ale vždy, dvojitá brada se totiž může objevit i u lidí, kteří obezitou ani nadváhou netrpí. Mezi další faktory, které vznik tohoto defektu ovlivňují, patří genetika i proces stárnutí.

Existuje ale hned několik zaručených cviků, jak se podbradku zaručeně zbavit. Zaměřují se totiž přímo na zpevnění oblasti pod bradou. Důležité je tyto cviky opakovat pravidelně každý den, a to dokonce několikrát.

Rovná čelist

K tomu, abyste tento cvik správně provedli, stačí jen zaklonit hlavu tak, aby váš zrak směřoval na strop, vychýlit spodní čelist co nejvíce dopředu a zůstat tak po dobu 10 sekund.

Po uplynutí 10 vteřin vraťte čelist i hlavu do neutrální pozice a cvik opakujte pravidelně několikrát denně.

Cvik s míčkem

Pokud máte doma malý měkký míček, můžete ho mimo jiné využít i k odstranění nebo redukci podbradku. Stačí si jen míček umístit pod bradu a špičkou brady ho pomalu přitlačit směrem k hrudníku. Cvik opakujte pravidelně, nejlépe hned několikrát denně.

Natažení jazyka

Dvojité brady se ale můžete zbavit i s pomocí jazyka. Stačí se jen dívat rovně před sebe, vypláznout jazyk, co nejvíce to jen jde, a pak jeho špičku nasměrovat nahoru směrem k nosu. V této pozici vydržte zhruba 10 sekund a cvik opakujte nejlépe několikrát každý den.

Zdroj: Healthline

KAM DÁL: Žena prozradila, jak zabránit bolestivému tření stehen o sebe

Klíčová slova: