Expert varuje před svíčkami a osvěžovači vzduchu: Je to hazard se zdravím

Parafínový vosk se vyrábí z ropy, uhlí nebo břidlicového oleje
  |   zajímavost

Každý z nás chce, aby mu to doma krásně vonělo, ne všechny způsoby provonění bytu či domu jsou ale neškodné. Specialista varuje před používáním klasických osvěžovačů a svíček, mohou totiž způsobovat vážné zdravotní problémy.

Podle Dr. Dana Gublera, který má doktorát v oboru chemie, je pálení svíček spolu s používáním osvěžovačů vzhledem k jejich obsahu velmi riskantní.

„V poslední době bylo zveřejněno hned několik klinických studií, které ukazují, že časté pálení svíček v bytě či domě může způsobit vážné zdravotní problémy,“ prozradil expert na sociální síti.

Polde Dr. Gublera mohou škodlivé chemikálie, které se při pálení svíček a při použití osvěžovače uvolňují, ovlivnit celou řadu procesů v těle.

Mezi tyto procesy patří také schopnost růstu nových buněk, a to zejména v močovém měchýři.

„Když přemýšlíme o znečištění, myslíme na něj jako na něco, co je pouze venku, to je ale problém. Může být totiž i uvnitř a může být způsobené právě hořícími svíčkami, osvěžovači vzduchu a dalšími podobnými zdroji,“ pokračoval.

Svíčky obsahují podle specialisty mimo jiné umělá barviva, umělé vůně a levný parafín.

Při jejich hoření se do okolního vzduchu uvolňuje mimo jiné i oxid siřičitý, oxid uhelnatý, benzopyren a to vše poté vdechujeme do našeho těla.

Podle experta je tedy ideální se použití těchto produktů vyhnout.

 

@drdangubler Concerns with scented candles #scentedcandlewax #burningcandles #waxcandles #waxcandlemelt #formaldehydereleaser #indoorairpollution #fyp ♬ Music In Your Heart (Instrumental) - BLVKSHP

 

 

KAM DÁL:  Má váš pot silný odér? Může to být symptom vážné nemoci.

Klíčová slova: