Hubnutí zmrazením: Kryolipolýza zničí všechny tukové buňky

Úbytek tukové tkáně je zhruba 25 % a více
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Moderní technologie jsou dnes běžnou součástí našich životů. Bez některých z nich si už vůbec neumíme představit každodenní fungování. Všechno jde kupředu mílovými kroky, zdravotnictví samozřejmě není výjimkou. Víte třeba, co je kryolipolýza a k čemu je vlastně dobrá?

Kryolipolýza je moderní technologie určená k efektivnímu odbourání tuku v problematických partiích. Ošetření je vhodné pro lidi, kteří se chtějí trvale a bez rizika operace zbavit tuku. Tato metoda prokazatelně ničí tukové buňky a svým efektem je srovnatelná s klasickou liposukcí.

Je však mnohem komfortnější a šetrnější. S její pomocí dosáhneme dokonalých estetických výsledků, které vám klasická liposukce nikdy nemůže zaručit. A navíc zcela bezbolestně. Kryolipolýza je proces schválený americkou FDA.

Jak kryolipolýza funguje?

„Díky principu řízeného zmrazení podkožního tuku v problematických partiích dokáže kryolipo krystalizovat obsah tukových buněk a způsobit tak jejich rozpad. Dochází tak k apoptóze, tedy řízené smrti buňky. Odumřelé tukové buňky jsou pak odplavovány z těla přirozenými metabolickými pochody a lymfatickým systémem,“ vysvětluje majitelka jedné kliniky krásy Alena Jírů.

Ošetření probíhá speciálním přístrojem, který zajistí, že povrchový tuk je zredukován až o 80 % během 4 měsíců. Během 140 minut dokáže ošetřit hned čtyři oblasti. Doporučeno je 1-3 ošetření dané oblasti po 6-8 týdnech.

Jak to probíhá?

Ošetřovanou partii překryjeme dostatečně velkou membránou napuštěnou speciálním gelem, abychom zabránili poškození pokožky chladem. Pak začne proces nasávání podkožního tuku do chladicí hlavice. Po nasátí se pokožka napřed lehce prohřeje a pak se začne ochlazovat na -5 až -10 stupňů.

Chlad klient cítí jen krátkou chvíli, potom nepříjemný pocit mizí a vy relaxujete. Celý proces kryolipolýzy trvá 45 minut. Poté se nasávací hlavice opatrně odstraní z pokožky a důkladně se promasíruje ošetřovaná partie. Ošetřená oblast může být pár dní citlivější.

Co mohu očekávat?

Úbytek tukové tkáně je zhruba 25 % a více. První výsledky jsou vidět již po 14 dnech po proceduře, maximálního efektu je dosaženo v průběhu dvou až tří měsíců. Pokud si člověk hlídá váhu, je úbytek tukové tkáně trvalý. Výsledky kryolipolýzy jsou srovnatelné s operační liposukcí, rozhodně se ale jedná o proceduru, která je šetrnější a nepochybně i levnější.

  • Nejčastěji ošetřované partie

Celé břicho, špíčky na zádech, vnitřní i vnější stehna a paže.​​

  • Hrozí nějaké nebezpečí?

„Tak jako každé přístrojové ošetření, i toto má své kontraindikace. Mezi ty hlavní patří alergie na chlad nebo cukrovka,“ upozorňuje odbornice na kryolipolýzu Alena Jírů.

  • Jak často kryolipolýzu provádět?

Výhodou kryolipolýzy je, že zpravidla stačí jedno ošetření dané oblasti. Stejnou oblast lze ošetřit maximálně třikrát, vždy po dvou měsících.

KAM DÁL: Dobrovolná bezlepková dieta: Neriskujte, kila stejně neshodíte a můžete svému tělu ublížit.