Jahody: Jak zařídit, aby vám vydržely čerstvé 10 dní

K tomu, aby vám jahody v lednici vydržely co nejdéle, potřebujete vzduchotěsnou nádobu
  |   zajímavost

Sezona jahod je v plném proudu. Bohužel je ale tohle lahodné ovoce proslulé tím, že se rychle kazí. Tento fakt může řadu lidí od jeho výhodné koupě odradit. Existuje ale i jeden trik, který vám zaručí čerstvé jahody po dobu bezmála dvou týdnů.

Jahody se těší obrovské oblibě, není totiž mnoho lidí, kteří by je nemilovali. Vychutnat si je můžete jak čerstvé, tak i v podobě nejrůznějších koláčů nebo ledových mléčných šejků. Ať už máte jahody rádi jakkoliv, rozhodně se vám vyplatí si je nakoupit ve velkém. Od toho ale celou řadu lidí odrazuje jejich poměrně krátká životnost.

Existuje ale způsob, pomocí kterého můžete jahody v lednici uchovat krásně čerstvé až po dobu 10 dní.

Prvním krokem k tomu, aby vám toto lahodné ovoce dlouho vydrželo, je vybrat si v obchodě ty nejčerstvější jahody. Nebojte se sáhnout dozadu do regálu nebo pod ostatní bedýnky. V momentě, kdy si jakody vyberete, je nezapomeňte blíže prozkoumat, abyste se přesvědčili, jestli na nich náhodou už neroste plíseň, v takovém případě zkuste své štěstí znovu, dokonce i pokud je jen na několika z nich.

K tomu, aby vám plíseň na ovoci vyrostla, potřebuje kyslík a vlhkost, od toho se odvíjí i způsob, jak uchovat jahody čerstvé co nejdéle. Ideální je toto ovoce hned poté, co ho přinesete domů, neumývat a zavřít ho do vzduchotěsné nádoby. K jahodám se tak nedostane ani kyslík, ani vlhkost a vydrží vám mnohem déle než v otevřené bedýnce nebo plastové nádobě s otvory.

Těch nejlepších výsledků dosáhnete, pokud pod jahody na dno nádoby přidáte papírovou kuchyňskou utěrku.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Jak snadno a rychle vyčistit mikrovlnku bez drhnutí

Klíčová slova: