Jak na rychlý růst vlasů? Pomohou vám tyto tři běžné potraviny

Draslík obsažený v melounu ve velkém množství může udělat v těle hodně špatného
  |   zajímavost

Ať už máte problémy s nadměrným vypadáváním vlasů, jejich pomalým růstem nebo nevzhledným sestřihem, pomůže vám několik oblíbených potravin. Tato běžná jídla totiž stimulují rychlý růst vlasů!

Pomalý růst vlasů nebo jejich vypadávání může být zapříčiněno mimo jiné i věkem, stresem nebo hormonálními změnami. Ať už je ale důvod vašich problémů s vlasovým růstem jakýkoliv, můžete si lehce pomoci zařazením následujících potravin do vašeho jídelníčku.

Melounová semínka

Černá semínka v melounu, která jsou trnem v oku většiny milovníků tohoto ovoce, mají silné antioxidační vlastnosti. Podle expertů jsou tato semínka budoucností péče o vlasy, jak uvádí Express.

Olej z melounových semínek skvěle poslouží k masáži podporující růst vlasů. Stačí ho jen vmasírovat přímo ke kořínkům vlasů, nechat ho několik minut působit a poté olej z vlasů smýt šamponem.

Papája

Kromě melounu vám s růstem vlasů pomůže i papája, tentokrát se ale nebude jednat o její semínka, ale lahodou dužinu. Toto tropické ovoce obsahuje vitamíny A, B a C, proteolytické enzymy a také má protiplísňové a antibakteriální vlastnosti. To vše nám může pomoci dosáhnout dlouhé a husté hřívy.

Studie dokazují, že zařazení papáji do našeho jídelníčku pomáhá naší vlasové pokožce produkovat více mazu a posilovat tak vlasová vlákna.

Rakytník

Toto ovoce je často používáno jako lék na celou řadu zdravotních problémů. Obsahuje totiž desítky prospěšných živin, mezi které se řadí mimo jiné i vitamíny A, C a E, omega 3,6,7 a 9. Zařazením tohoto ovoce do našeho jídelníčku si tedy mimo jiné posílíme imunitu, jak dokazují výzkumy

Olej z rakytníku je stejně jako ten z melounových semínek svělý k masáži vlasové pokožky.

Zdroj: Express, National Library of Medicine

KAM DÁL: Zdravá a levná svačinka pro děti: Zvládnete ji připravit do tří minut.

Klíčová slova: